Ciobanu: Este o responsabilitate mare, jucăm la un club cu tradiție în România

Pandurii Târgu Jiu are în lot şi jucători mai experimentaţi decât tinerii care au fost deja transferaţi la echipă şi cei promovaţi de la juniori. Printre aceştia căpitanul de echipă, Daniel Ciobanu, unul dintre veteranii din lotul actual, şi pentru că joacă de două sezoane la Pandurii, dar şi pentru că are 26 de ani.

La conferinţa de presă a celor de la Pandurii, prilejuită de meciul de debut în noul sezon, a fost invitat şi noul căpitan de echipă, Daniel Ciobanu, cel care a mai purtat însă banderola de echipă şi în trecut când lipsea Denis Brînzan.

Fiind unul dintre jucătorii cu responsabilităţi mai multe la echipă, fundaş şi căpitan de echipă, dar şi printre cei mai vechi din vestiarul pandurilor, Daniel Ciobanu simte această responsabilitate şi nu vrea să dezamăgească: „Este o responsabilitate mare pentru noi, pentru că jucăm la un club cu tradiție mare în România, iar eu personal sper să nu dezamăgesc în acest sezon. Toți suntem cam de aceiași vârstă și nu mă simt mai mare cu mulți ani decât ceilalți jucători, mai glumim între noi pe seama acestui fapt, dar atmosfera e bună”.  

În ceea ce priveşte noul sezon, Ciobanu speră ca echipa sa să nu se mai confrunte cu emoţii şi să facă o figură frumoasă în acest campionat în care la promovare se bat nume mari din fotbalul românesc: „Sper să nu mai trecem prin aceleaşi probleme ca până acum, cu siguranţă nu vreau să mai trăiesc aceleaşi probleme ca anul trecut, prin ceea ce am trecut în ultimele 2-3 etape, eu aş vrea ca de la finalul turului să fim liniştiţi şi să nu mai avem probleme cu retrogradarea. Cred că va fi cea mai frumoasă şi cea mai puternică ediţie din Liga 2, cu echipe puternice, de tradiţie care şi-au propus cred că majoritatea dintre ele promovarea. Dar eu sper să facem o figură frumoasă şi noi printre ele”.

Şi directorul sportiv al gorjenilor, Camilian Floroiu, este optimist şi laudă actuala echipă fără a se mai gândi la pierderile din lot ca o slăbire a potenţialului pandurilor: „Veți rămâne surprinși de calitățile și de potențialul jucătorilor pe care îi avem acum la Pandurii. În momentul în care pleacă jucători nu înseamnă neapărat o regresie la echipa respectivă. Nu este obligatoriu ca, dacă schimbăm ceva să nu mai existe progres, nu. Ceea ce facem noi se vede în munca pe care o facem la acest club și cu cât vom fi mai profesioniști și mai corecți se va demonstra că vom avea o echipă competitivă”.

Pandurii nu a putut păstra lotul de jucători omogen de la un sezon la altul şi aceasta a fost cea mai mare problemă a lui Adrian Bogoi în fiecare an petrecut pe banca gorjenilor. Antrenorul a lipsit de la conferinţa de presă a clubului motivat, el urmând cursurile FRF pentru Licenţa Pro şi fiind absent ieri la primul antrenament al echipei.

Vizualizări: 1,202

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: