Stadionul va putea fi admirat într-o săptămână

Începând de luni târgujienii pot vedea noul stadion în toată splendoarea lui, fără gardurile de doi metri care au acoperit până acum faţada acestuia. Primarul Marcel Romanescu apreciază că ultimele lucrări la banda de stradă din faţa stadionului şi a primăriei se vor finaliza în această săptămână.

Demontarea gardurilor din faţa stadionului grăbeşte lucrările care mai sunt de executat, respectiv amenajarea unei benzi de circulaţie în faţa stadionului şi a zonei de pavaje din spatele stadionului. Reprezentanţii Companiei Nationale de Investitii sunt aşteptaţi în aceste zile la Târgu Jiu pentru a recepţiona stadionul construit în ultimii cinci ani. Deşi lucrările la stradion s-au finalizat de mult timp, abia în acest an s-au alocat fonduri suplimentare pentru racordarea la utilităţi, canalizare şi amenajări exterioare. Aceste lucrări sunt în cea mai mare parte finalizate şi stadionul aşteaptă doar recepţia pentru a putea fi preluat de primărie şi inaugurat.

Primarul Marcel Romanescu este permanent în contact cu reprezentanţii CNI pentru a vedea când se va recepţiona stadionul: „În fiecare săptămână avem discuţii cu cei de la CNI şi de la o zi la alta aşteptăm vizita lor. E adevărat că aici nu trebuie să se pună de acord cu noi asupra datei, cu Primăria, pentru că noi suntem doar beneficiarul, ci trebuie să se pună de acord cu firma care a câştigat licitaţia pentru a vedea exact care este stadiul lucrărilor”.  

Lucrările contractate de alte firme au fost deja finalizate, singurele lucrări întârziate în stadion fiind cele contractate de firma Primăriei Târgu Jiu, Edilitara SA, care încă mai lucrează la o porţiune de pavaje din spatele stadionului după cum a explicat primarul care a solicitat marţi celor de la Edilitara să lucreze şi la realizarea benzii de circulaţie din faţa stadionului, cea care a fost acoperită de gardurile metalice până luni: „La acest moment Edilitara s-a comportat foarte - foarte bine, adică pe restul de lucrări pe care societatea care a contractat lucrarea nu le-a putut excuta, lucrează de cel puţin o lună de zile Edilitara şi din această dimineaţă am stabilit să mute toate forţele şi toată echipa de construcţie pe această zonă, pentru realizarea acestei benzi de circulaţie şi pentru a finaliza lucrările din spatele stadionului. De aceea vor veni cu toată echipa de pe zona de construcţii în stadion pentru a putea să finalizăm cât mai repede aceste lucrări”.

Edilul a precizat că se pregăteşte deja inaugurarea stadionului şi că acele lucrări care mai sunt de efectuat vor fi finalizate în maxim o săptămână: „Ne pregătim de inaugurare şi trebuie să finalizăm ceea ce mai e de realizat, în primul rând partea aceea de stradă care trebuie degajată şi trebuie realizată de Primăria Târgu Jiu, avem şi fonduri alocate de câţiva ani dar fiind acolo zona de protecţie a stadionului nu s-a putut realiza lucrarea. Săptămâna aceasta se va finaliza şi lucrarea stradală şi amenajarea exterioară poate fi recepţionată”.

Odată cu sosirea reprezentanţilor CNI nu mai pot apărea alte piedici pentru recepţia stadionului care, cel mai probabil, va fi preluat de primărie în cursul lunii august.

Vizualizări: 1,377

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: