Supraveghere video la stadion în loc de pază  

Paza care era asigurată altă dată cu firme de specialitate la stadion şi sala sporturilor va fi de acum realizată prin supraveghere video a zonei. Primăria anunţă că va renunţa la pază şi va merge pe tehnologia modernă pentru a împiedica vandalizarea stadionului sau pătrunderea persoanelor neautorizate.

După ce firma constructoare a dat jos gardurile stadionului acesta a fost luat cu asalt de curioşi dornici să vadă de aproape construcţia impunătoare din centrul oraşului. Cum era de aşteptat gorjenii au urcat deja pe pasarela din faţa stadionului şi au făcut fotografii, deşi zona nu este încă deschisă publicului. Dar cum paza firmei constructoare asigură doar perimetrul din spatele stadionului, pe acolo pe unde se face accesul utilajelor care mai lucrează în zona aceea, e greu de controlat accesul publicului prin celelalte zone. După  reabilitarea benzii de circulație de pe bulevardul Constantin Brâncuși, care a fost până acum încorporată în șantierul stadionului, târgujienii vor putea să se plimbe liniştiţi pe trotuarul din faţa acestuia şi chiar pe pasarela stadionului.

Primarul Marcel Romanescu a precizat că se va renunţa la pază, deşi acum aceasta este asigurată de firma constructoare: „În acest moment este obligaţia CNI şi a contructorului să asigure paza, dar ulterior vom vedea cum vom proceda. Cel puţin în zona din faţă nu va fi nevoie de pază, am discutat cu domnul Tătaru de la Patrimoniu şi cred că vom merge pe supraveghere video, pentru că ar fi foarte mari costurile cu paza. O să încercăm să instalăm camere de supraveghere pe toată partea exterioară. În interior vom vedea cum vom proceda pentru că acolo există riscul să se deterioreze, mai ales că acolo publicul va avea acces liber pentru pasionaţii de sport care vor să vină să folosească pista de atletism. Nu terenul de fotbal şi nici anexele. Dar pista va fi la dispoziţia tuturor celor din Târgu Jiu care vor să alerge în cursul zilei”.

Faptul că se va acorda acces liber în cursul zilei pe pista de atletism a stadionului nu va bucura însă atelţii clubului Pandurii şi nici antrenorii care vor dori cu siguranţă să lucreze cu atleţi după un program care nu poate fi perturbat de pasionaţii de alergat.

Vizualizări: 534

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: