Gorjul are două echipe Pandurii în Liga a doua

Premieră pentru județul Gorj. Echipa despre care se spune că efinanțată de omul de afaceri gorjean Nicolae Sarcină, ACS Energeticianul, a intrat în Liga 2 după retragerea celor de la Luceafărul Oradea. În viitorul campionat echipa se va numi ACS Viitorul Pandurii Târgu Jiu, un nume care ar putea crea confuzie, câtă vreme Gorjul mai are în Liga 2 echipa Pandurii Lignitul Târgu Jiu.

Retragerea din campionat a echipei Luceafărul Oradea din Liga 2 a permis revenirea în eşalonul secund a echipei Energeticianul care a retrogradat sezonul trecut în Liga 3. Fiind prima sub linia retrogradării, Energeticianul va juca tot în Liga 2 dar cu un alt nume, ACS Viitorul Pandurii Târgu Jiu.

Modificarea din eşalonul doi, dar şi a numelui echipei Energeticianul, s-a realizat miercuri, la FRF, în urma hotărârii Comitetului de Urgență al Federației Române de Fotbal. După încheierea perioadei de depunere a cererilor de înscriere în Liga 2 Casa Pariurilor, clubul ACS Luceafărul Oradea a formulat o cerere de retragere din acest eșalon și, în același timp, de participare în Liga 3.  „În conformitate cu articolul 18, alineat 1, litera a) din ROAF, locul rămas vacant a fost ocupat de una dintre echipele retrogradate, ocupanta locului 16 la finalul ediției anterioare de campionat, Asociația Clubul Sportiv Viitorul Pandurii Târgu Jiu (fost ACS Energeticianul). Clubul are drept de a ocupa poziția vacantă depunând în acest sens o cerere de înscriere în termenul regulamentar.  Astfel, Asociația Clubul Sportiv Viitorul Pandurii Târgu Jiu a fost inclus în Liga 2 Casa Pariurilor, ediția 2019-2020, cu obligativitatea preluării programului competițional al clubului pe care l-a înlocuit”, se arată în comunicatul oficial al FRF.

Până la finalizarea noului stadion din Târgu Jiu, acolo unde dorește să se mute echipa, fostă Energeticianul, acum Viitorul Pandurii Târgu Jiu, îşi va desfăşura meciurile de pe teren propriu la Drobeta Turnu Severin, pe stadionul Municipal. Explicaţia oficială a preşedintelui clubului Luceafărul Oradea, Lucia Vladimirescu, pentru decizia retragerii din Liga 2  a fost aceea că autoritățile locale orădene nu au sprijinit echipa: „După doi ani în care am finanţat Luceafărul, am decis să retragem echipa din Liga a 2-a, din cauza faptului că nu am mai avut resurse financiare suficiente. În 2017 am preluat un club aproape desfiinţat, i-am asigurat finanţarea şi ne-am clasat în fiecare an pe locul 8. Nu am plecat până acum pentru că am tot sperat ca autorităţile locale să vină alături de noi, pentru că nu e uşor să susţii o echipă în Liga a 2-a. În toată această perioadă am depus adrese la Consiliul Local şi la Consiliul Judeţean. Am sperat, am aşteptat, însă nu ne-au oferit niciun sprijin. Când am dorit să jucăm aul trecut cu Astra în Cupa României pe stadionul Iuliu Bodola am fost refuzaţi. Echipa Luceafărul va continua în Liga a 3-a la Sânmartin, iar jucătorilor care doresc le-am oferit posibilitatea să continue în eşalonul doi”, a declarat Lucia Vladimirescu , pentru bihon.ro. Potrivit aceleiași surse Luceafărul a încheiat un parteneriat cu Viitorul Oradea (clubul de copii şi juniori condus de Dorin Mudura şi Sorin Toma) şi ar urma să devină o şcoală de fotbal care să promoveze tinerii juniori bihoreni la echipa Luceafărul care va juca tot în Bihor.

Programul primei etape:

2 august

CSM Reșița – Universitatea Cluj, ora 18:00

3 august

Concordia Chiajna – Daco-Getica, ora 11:00

Turris-Oltul Turnu Măgurele – Pandurii Tg. Jiu, ora 11:00

ASU Politehnica Timișoara – CS Mioveni, ora 11:00

Viitorul Pandurii Târgu Jiu – Sportul Snagov, ora 11:00

UTA Arad – Dunărea Călărași, ora 13:00

Fotbal Club Rapid – Farul Constanța, ora 18:00

4 august

SCM Gloria Buzău – AFK Csikszereda, ora 11:00

Metaloglobus București – FC Petrolul Ploiești, ora 13:30

6 august

Fotbal Club Argeș – Ripensia Timișoara, ora 19:30

Vizualizări: 2,028

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: