ACS Poli a reclamat la FRF Energeticianul și Luceafărul Oradea

Pro Sport a făcut public miercuri faptul că ACS Poli Timi;oara a reclamat retragerea din Liga 2 a echipei Luceafărul și revenirea retrogradatei Energeticianul, motivul fiind faptul că ar avea același finanțator, gorjeanul Nicolae Sarcină.

Sursa citată susține că era cunoscut faptul că Nicolae Sarcină conducea din umbră, prin persoane apropiate, cele două cluburi care au evoluat în sezonul recent încheiat al Ligii 2, lucru pe care însă FRF nu l-a dovedit în urma contestaţiei făcute de ACS Poli. „Energeticianul, club care a jucat la Petroşani, e condus de ginerele lui Nicolae Sarcină, Alin Zgripcea, iar Luceafărul Oradea, club care evolua acasă la Sânmartin, o are preşedintă pe Lucia Vladimirescu, o parteneră de afaceri a acestuia. Mutarea nu este deloc una surprinzătoare, zvonuri existând încă de la încheierea campionatului trecut. Echipa favorită a lui Nicolae Sarcină şi în care a investit masiv în ultimii doi ani, Energeticianul, a picat în Liga 3, în timp ce Luceafărul, care a supravieţuit la limită din punct de vedere financiar, s-a clasat în prima jumătate a clasamentului, pe locul 8”, scrie Pro Sport.

"Cum speranţa ca altă echipă dintre cele rămase în Liga 2 să se retragă s-a risipit, aşteptându-se ca  Daco-Getica, Pandurii sau Sportul Snagov să nu se înscrie, toate cu probleme la dosarul de licenţiere, Nicolae Sarcină a decis să-şi sacrifice unul dintre cluburi. Astfel, a decis ca Luceafărul Oradea să se retragă din eşalonul secund, iar locul acesteia îi revenea automat, potrivit regulamentului FRF, ultimei clasate pe locurile retrogradabile din sezonul recent încheiat, adică Energeticianului. Deja s-a confirmat faptul că  Sarcină, prin interpuşii săi, va lua lotul Luceafărului Oradea şi îl va transfera la Energeticianul, iar această echipă se va muta la Drobeta Turnu Severin, după ce în ultimii doi ani şi-a jucat meciurile de pe teren propriu la Petroşani, deşi în acte echipa Energeticianul avea sediul social la Târgu Jiu", mai scrie Pro Sport..

După ce a preluat acum doi ani un club cu numele ACS Şirineasa, l-a redenumit în vara trecută ca ACS Energeticianul, acum numele echipei s-a schimbat din nou în Viitorul Pandurii Târgu Jiu.

Vizualizări: 835

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: