Nelu Roșca (FNME): Ciobotărică a fost umilit

Liderii Federației Naționale Mine Energie (FNME) au reacționat la aflarea veștii că managerul Complexului Energetic Oltenia a fost reținut pentru abuz în serviciu. Sindicaliștii au explicat că și fostul director general al companiei, Laurențiu Ciurel, a acordat 6 salarii compensatorii la sute de foști salariați, în baza unei hotărâri de Directorat pentru a pleca din companie și nu a fost reținut. Mai mult decât, aceștia s-au întrebat de ce nu toți membrii Directoratului au fost încarcerați, atâta timp cât au votat respectiva hotărâre, ci doar Laurențiu Ciobotărică.

Sindicaliștii FNME consideră că este imoral ca un director care pleacă din companie să primească 120.000 lei, așa cum s-a întâmplat în cazul fostului director al Diviziei Energetice, Aurel Medințu, în condițiile în care salariații care au beneficiat de aceeași hotărâre de Directorat și au părăsit compania primind mult mai puţin, având salarii mai mici. Aceștia spun că și în 2013 au plecat salariați cu plăți compensatorii oferite prin hotărâre de Directorat și că atunci nu s-a lăsat cu vreo reținere. "În 2013, la final, a fost dată o hotărâre de Directorat prin care fiecare salariat putea să plece benevol, primind de la Complexul Energetic Oltenia 6 salarii. Acum întreb și eu, când au plecat cele 400 de persoane de ce nu s-a sesizat nimeni? Iar acum, când a plecat o persoană din Directorat s-a sesizat. Nu e moral ca și conducătorii să aibă salarii de 10 ori mai mari decât salariații pentru că salariații au plecat cu maximum 12.000 lei bru, iar Medințu a plecat cu 120.000 lei brut. Dacă e vorba de rețineri, în momentul în care abuzul în serviciu a fost recunoscut public de către Ciurel ani de zile, iar instituțiile statului n-au făcut nimic, mă abțin să mai comentez ce se întâmplă astăzi", a declarat Dumitru Pârvulescu, președintele FNME.
Sindicaliștii spun că ar trebui să se sesizeze Consiliul Suprem al Magistraturii în această speță. "Am o părere care îmi lasă un gust amar, mai ales la faptele care sunt prezentate și acuzele care i se aduc, ținând seama de hotărârile Directoratului și din trecut care sunt similare celei date de către domnul director Ciobotărică cu Directoratul actual. Din punctul meu de vedere cred că trebuie o atenție mult mai mare din partea CSM cât și din partea inspecției juridice pentru cum se făurește și se implementează actul juridic la nivelul județului Gorj. Din punctul meu de vedere, acest domn Ciobotărică consider că în ultimele 6 luni a gestionat banul în folosul societății și nu a grupurilor de interese. Cred că există dedesubturi care au făcut posibilă această chestiune de a fi reținut și umilit în acest hal și cred că nu merită acest lucru", a comentat Nelu Roșca, vicepreședinte FNME
Sindicaliștii se întreabă de ce niciun alt membru din Directorat nu a fost reținut dacă acei bani acordați lui Medințu au fost cu girul tuturor directorilor. "Este o prostie. Să ne uităm în ordonanța 109 a managementului corporatist să vedeți că toți au răspunderi egale pentru ce se hotărăște și hotărârea nu o dă președintele Directoratului și o dă tot Directoratul", a mai spus Dumitru Pârvulescu.
Liderii FNME cred că, în situația în care Laurențiu Ciobotărică va fi schimbat, va fi desemnat un manager din Capitală.

Vizualizări: 3,770

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: