Ciobotărică, Jianu şi Antonie – la instanţă

Prima zi din săptămână, chiar dacă e una de 13, ar trebui să îi găsească la instanță pe cei trei foști sau actuali șefi din Complexul Energetic Oltenia pe care Direcția Națională Anticorupție i-a trimis în judecată. Laurențiu Ciobotărică, Dorina Jianu și Daniel Antonie trebuie să fie prezenți luni în fața unui judecător de drepturi și libertăți care, în procedură de cameră preliminară, va decide dacă prelungește sau nu măsurile preventive luate până acum, în fața de anchetă, împotriva celor trei.

Cei trei au fost trimiși în judecată sub control judiciar, după ce procurorii au cerut, fără succes, inclusiv arestul preventiv, fostul director general Laurențiu Ciobotărică trecând pentru 24 de ore pe la „Beciul Domnesc”. Instanța ar putea decide luni şi în privinţa menţinerii sechestrului asigurator dispus de anchetatori pe o parte din averea inculpaţilor pentru a recupera prejudiciul pe care aceștia sunt acuzaţi că l-au adus CE Oltenia.
“La data de 22 decembrie 2015, inculpații Ciobotărică Ion Laurențiu, în calitate de președinte al Directoratului SC CEO SA Tg. Jiu și Antonie Daniel, în calitate de membru al Directoratului SC CEO SA Tg. Jiu, au aprobat și acordat în mod nelegal, unei persoane, o compensație financiară constând în 5 remunerații fixe lunare avute de aceasta din urmă în calitate de membru al aceluiași Directorat, respectiv 128.100 lei. Cei doi au beneficiat de sprijinul inculpatei Jianu Dorina, director al Direcției Juridice și Guvernanță Corporatistă, care a întocmit o opinie juridică favorabilă punctului de vedere al acestora”, a comunicat DNA.
După ce a pierdut funcția de director general, Ciobotărică a revenit pe postul de șef la Divizia Financiară a CEO.

Vizualizări: 1,870

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: