Ciobotărică mai așteaptă după verdict

Fostul director general al Complexului Energetic Oltenia, Laurențiu Ciobotărică, mai are de așteptat cel puțin câteva săptămâni până când va afla un verdict din partea instanței în procesul în care este judecat pentru abuz în serviciu împreună cu Daniel Antonie și Dorina Jianu.

Ultimul martor care ar fi trebuit audiat marți în dosarul aflat pe rolul Tribunalului Gorj a lipsit de la proces și, ca urmare, judecata a fost amânată din nou. Martorul respectiv este un fost membru din Consiliul de Supraveghere, el fiind singurul membru care până acum nu a fost audiat în proces. Audierea lui e necesară în contextul în care e vorba despre atribuțiile pe care le avea CS-ul și cele care le reveneau celor din Directoratul CEO, în ultima categorie fiind incluși inculpații.

Dosarul vizează modul în care fostul director Aurel Medințu a primit plăți compensatorii de circa 130.000 de lei prin decizie a Directoratului, procurorii DNA susținând că doar CS-ul putea aproba astfel de sume. Laurențiu Ciobotărică a declarat la audierea sa de la începutul lunii că, din contră, și alți directori au plecat din companie cu plăți compensatorii fără să mai fie făcute anchete penale sau să existe măcar discuții pe această temă. După audierea ultimului martor, dosarul foștilor șefi din CEO poate ajunge în faza pronunțării unei sentințe, un verdict putând fi așteptat chiar înainte ca judecătorii să intre în vacanța de vară.

Vizualizări: 594

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: