Condamnare pentru un angajat al Primăriei Tismana

Curtea de Apel Craiova a întors la 180 de grade pedeapsa dată anul trecut de magistrații Tribunalului Gorj în dosarul ce îl vizează pe un funcționar al Primăriei Tismana, acuzat că ar fi cerut o șpagă de 700 de lei de la o localnică pentru a-i elibera o autorizație de construcție, femeia primind ca „bonus” asigurarea că nu va fi amendată dacă își face casa fără autorizația respectivă. Cristian Eugen Moldoveanu a fost achitat de judecătorii gorjeni, care nu au găsit suficiente probe în dosar pentru a-l condamna pe acesta, sentința de la Târgu Jiu fiind una de achitare a inculpatului. Procurorii evident că nu au fost de acord cu un asemenea verdict și au atacat decizia cu apel, dovezile din dosar strânse de aceștia fiind suficiente pentru magistrații de la Craiova pentru a pronunța o condamnare a inculpatului.

„Admite apelul declarat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj. Desfiinţează sentinţa atacată şi rejudecând, condamnă pe inculpatul Moldoveanu Cristian Eugen la pedeapsa de 3 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită. (…) dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 3 ani închisoare aplicată inculpatului pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani”, au decis magistrații Curții de Apel Craiova.

Pe perioada celor trei ani, inculpatul trebuie să fie la dispoziția autorităților judiciare și să anunțe orice plecare de acasă care depășește cinci zile. Sentința definitivă a Curții de Apel Craiova nu îl va ține însă departe pe Moldoveanu de fostul său loc de muncă. Judecătorii au stabilit ca el să presteze 100 de zile de muncă în folosul comunității chiar în cadrul Primăriei Tismana. De asemenea, el trebuie să mai achite statului 250 de lei cheltuieli de judecată.

Vizualizări: 3,788

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: