Fostă șefă din Primăria Târgu Jiu la pușcărie. I s-a confiscat şpaga!

La doi ani de zile de când a fost reținută de procurorii DNA și acuzată de fapte de corupție, fosta șefă din Primăria Târgu Jiu, Teodora Cristina Ciobanu, s-a întors în spatele gratiilor, de această dată pentru o perioadă mai mare, după ce a primit o condamnare definitivă din partea instanțelor de judecată.

Curtea de Apel Craiova a admis apelul pe care inculpata l-a declarat după ce Tribunalul Gorj a condamnat-o la 3 ani de închisoare cu executare, dar nu pentru a-i reduce pedeapsa, ci pentru a stabili ce se întâmplă cu banii primiți de aceasta drept mită. Astfel, magistrații din Bănie au dispus că banii respectivi se confiscă, asta în timp ce la Târgu Jiu judecătorii hotărâseră ca sumele date drept mită să fie restituite. „Confiscă de la inculpata Ciobanu Teodora Cristina sumele de bani primite cu titlu de mită astfel: 1000 de euro de la martorul denunţător Taşcău Elena; 5000 lei de la martorul denunţător Măruţă Mihaela şi 4000 lei de la martorii denunţători Bojincă Laura şi Bojincă Constantin. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale atacate care nu contravin prezentei decizii”, a decis Curtea de Apel Craiova.

Hotărârea respectivă a menținut pedeapsa de 3 ani cu executare și, ca urmare, joi seara, după emiterea mandatului de arestare, fosta directoare de la Direcția de Protecție Socială din cadrul Primăriei Târgu Jiu a fost încarcerată, fiind dusă în Penitenciarul Craiova, unde va executa pedeapsa decisă de judecători.

DNA a comunicat la momentul finalizării anchetei, acum doi ani, că inculpata a pretins banii pe perioada anilor 2007 – 2015. Sumele erau cerute unor persoane care doreau să se angajeze sau să fie promovate în instituția condusă de Teodora Cristina Ciobanu, posturile fiind de infirmier sau asistent medical.

Vizualizări: 8,710

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: