Ciocul mic, că Johannis președinte

E tot mai clar, deja, că previziunea mea de săptămâna trecută se va adeveri. Klaus Johannis va fi mult-așteptatul ”candidat al dreptei” pentru prezidențiale. Tare tristă a mai ajuns și politica românească, dacă ultima soluție împotriva jigodiilor este să alegi un plicticos fără sclipire. Tactica e clară. Ce poți să-i impuți lui Johannis? Ce să-i arunci în cârcă? Cu ce să-l șantajezi? Nu e atât incoruptibil, cât inatacabil. Îl vedeți rostind vreo ”țigancă împuțită” sau copiind vreun doctorat? Îl vedeți luând șpagă în caltaboși sau declarând cu un zâmbet halucinant pe față că se teme de departamentul de stat al SUA? Îl vedeți pozând sexy în bikini pe malul mării? Nu.

Desigur, nu-l vedeți nici făcând vreo mare vitejie. În termeni de lemn fotbalistici, Klaus Johannis e ”metronomul de la mijlocul terenului”. Nici prea-prea, nici foarte-foarte, nici charismatic, nici mare specialist. Doar un neamț banal pe care, în disperare de cauză, românii ceva mai familiarizați cu beneficiile imperiului austro-ungaro-prusac l-au ales să fie primar al Sibiului. ”Pe Antonescu nu-l vor niște structuri care nu mă vor nici pe mine”, spunea Ponta cătrănit de faptul că a pierdut un contracandidat ușor de învins la prezidențiale. Știe el ce știe. Și nasol pentru el este că structurile par să-l vrea pe Johannis. Cum mi-am dat seama? Păi, vă mai amintiți de niște dosare în care era cercetat Johannis acum 4-5 ani? Exact. Aproape că nu-mi mai amintesc nici eu, a trebuit să caut pe Google. A scăpat omul, se pare că e nevinovat și numai bun de trimis la Cotroceni. Aceeași explicație are, cu siguranță, și renunțarea bruscă, aproape pripită, a lui Crin la președinție. Evident că nu a fost decizia lui, ci una venită de sus, a unor oameni care l-au tras pe linie moartă.

Când oamenii ăștia despre care spune Ponta că nu-l vor își pun în cap să facă pe cineva președinte, o mașinărie fie ea și monstruoasă ca aceea a PSD-ului nu le poate sta împotrivă. Așa cum nici UDMR-ul sau Mircea Diaconu nu îi pot refuza, dacă au chef să facă o alianță. Așadar, dragi PSD-iști din teritoriu, vedeți pe cine dați afară și cât de ai dracu' sunteți în următoarele luni. Vor fi ultimele voastre decizii în calitate de șefi, urmează cel puțin patru ani grei.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: