Gârjoabă: Sunt salariaţi CEO care au făcut depresii grave

Reorganizarea personalului TESA din cadrul CE Oltenia nu s-a încheiat, spune liderul sindical Corneliu Gârjoabă. Tot mai mulţi oameni afectaţi de acest proces de reorganizare apelează la Sindicatul Liber al Salariaţilor din Complexul Energetic Oltenia pentru a fi consiliaţi juridic.

Reporter: Conducerea CEO susţine că s-a terminat reorganizarea. Ce spun oamenii?

Corneliu Gârjoabă: Nu s-a terminat. Sindicatul nostru militează pentru ca aceşti oameni să nu semneze actele adiţionale sau informările. Îi vom sprijini în acţiunile în instanţă pentru că noi considerăm că tot ce se face este un abuz din partea conducerii. Oamenii sunt foarte stresaţi, le este teamă că îşi pierd locul de muncă. Această situaţie durează de aproape o jumătate de an şi nu se ia nicio măsură nici pentru a rămâne, nici pentru a pleca. Se pare că administraţia a pus căruţa înaintea boilor pentru că, potrivit Codului Muncii, la peste 30 de salariaţi care nu semnează schimbarea locului de muncă ar trebui să fie concediate şi făcut program de restructurare.

Rep.: Câte persoane v-au cerut sprijinul până în prezent?

C.G.: Sunt în discuţii cu peste 20 de persoane din tot complexul. Toată lumea aşteaptă să primească decizii. Sunt oameni foarte speriaţi, dar nu s-a luat nicio măsură, n-au primit informarea schimbării locului de muncă însă li s-au luat atribuţiile de serviciu. Sunt curios cine ar trebui să plătească salariile acestor oameni de care ei îşi bat joc. Oamenii aşteaptă cum aşteptau cei de la ghilotină, să vină să le pună cuţitul la gât. Nu fac nimic. Mai fac activităţile pe care le-au făcut, pentru că mai apelează cei care le-au luat lucrările, pentru că nu ştiu să facă. E o aberaţie pe care eu nu o înţeleg. Am şi o persoană care s-a îmbolnăvit, a făcut o hemoragie internă la stomac în momentul în care i-au fost luate aceste lucrări. Acum este la spital la Târgu Mureş. Alte persoane au făcut depresii pentru că nu înţelege nimeni ce se întâmplă cu ei, dar le-am promis că îi voi ajuta, îi voi sprijini până în pânzele albe, pentru că eu consider că este un abuz.  

Rep.: Ce interes are conducerea să spună că s-a terminat reorganizarea, dacă nu e adevărat?     

C.G.: Nu-i adevărat. În complex sunt trei categorii de salariaţi. Unii de-ai lor pe care i-au luat să-i pună bine, acestora le-au dat decizii. Mai este o categorie cu care au convenit ei, au fost oamenii de acord să treacă pe posturi de muncitor, dar nu le-au dat nicio decizie, deşi trebuia dacă au convenit şi mai sunt unii salariaţi, foarte mulţi, care n-au acceptat nimic. Ori pentru aceştia va trebui concediere colectivă. Şi trebuie program de concediere cu sindicatele şi ei nu au acest program. Nu m-a chemat nimeni la discuţii. Probabil că nu mă vor chema că nu au chef, că ei nu respectă nimic, dar instanţa ne va da câştig de cauză.

Vizualizări: 178

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: