Morega: Ciurel şi Răuţ sunt legaţi ombilical dinainte de 2007

Dan Ilie Morega, preşedintele Institutului de Analiză şi Investigaţii Publice, este convins că Laurenţiu Ciurel l-a schimbat pe Ion Răuţ din funcţia de director la Resurse Umane în urma unor ordine venite de sus. Morega crede că în alte condiţii Ciurel nu l-ar fi înlocuit pe Răuţ, dat fiind faptul că relaţia de prietenie a celor doi durează încă din anul 2007.

Rep.: Cum comentaţi faptul că Laurenţiu Ciurel l-a trecut pe Ion Răuţ la Serviciul de Pază?   

D.I.M.: Schimbarea lui Răuţ din funcţia de director de Resurse Umane era de aşteptat. Eu, unul, nu l-am înţeles niciodată pe Laurenţiu Ciurel în ceea ce priveşte această legătură ombilicală pe care a avut-o cu Răuţ. Vreau să vă spun că legătura lor este mult înainte de anul 2007. Vă spun asta în calitatea pe care o aveam atunci, ca preşedinte al Partidului Naţional Liberal. La vremea respectivă Laurenţiu Ciurel a cerut insistent ca Răuţ să lucreze ca director de Resurse Umane la Complexul Energetic Rovinari, unde el era director general. Nu i-am făcut această poftă, iar Răuţ a lucrat la Complexul Energetic Turceni, director de Resurse umane. Amândoi ar trebui să-mi fie recunoscători, dacă nu să-mi ridice statuie, măcar să dea dovadă de respect întrucât pentru prima dată în viaţa lor au ajuns directori.

Rep.: Credeţi că Ion Răuţ a stat mereu în preajma lui Laurenţiu Ciurel pentru că avea anumite interese?

D.I.M.: Se ştie foarte clar că Răuţ a fost întotdeauna omul interesului. Acest interes l-a avut şi în cadrul funcţiei pe care o deţine la CEO, de aproximativ doi ani. El a adus numai rău Complexului Energetic Oltenia şi chiar lui Ciurel, fie Ciurel a fost naiv din acest punct de vedere şi nu şi-a dat seama, sau probabil Răuţ îl domină şi nu are ce să facă. Asta pentru că absolut toate modificările care s-au făcut în structura organizatorică şi promovarea unor oameni s-a făcut pe bază de simpatii, nu pe criteriul competenţei, ceea ce a condus la o serie întreagă de aspecte negative şi nemulţumiri masive din partea celor care lucrează acolo.

Rep.: Se zvoneşte că schimbarea lui Răuţ a fost cerută de la nivel central din cauza reorganizării companiei care a cauzat nemulţumiri. Ce părere aveţi?

D.I.M.: Presiunea a fost foarte mare din partea pesediştilor la premierul Victor Ponta. Din sursele pe care le am, de două-trei ori i s-a spus lui Ciurel, într-un cadru extrem de limitat şi în prezenţa liderilor PSD Gorj, ca Răuţ să dispară din structura Resurselor Umane. Asta deoarece Răuţ a creat nenumărate nemulţumiri, reorganizările lui au fost utopice, după ureche, acceptate în mod incorect şi incalificabil de Ciurel, care au avut repercusiuni negative asupra rezultatelor economico-financiare ale CEO. Răuţ ar trebui să nu mai existe în nici o structură de conducere a Complexului Energetic Oltenia.

Rep.: Cum comentaţi situaţia în care se află Marin Condescu, în momentul de faţă?

D.I.M.: El a condus Clubul Pandurii ca pe propria feudă. Sigur, că mă aştept acum ca cel care a preluat Clubul Pandurii, mă refer la Mihai Prunariu, să prezinte un audit final. Am cerut în mod public să prezinte acest Audit şi probabil că vor mai avea loc şi alte dosare penale.

Vizualizări: 175

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: