Cioloş vrea să afle câţi bani a dat CE Oltenia clubului Pandurii

Corpul de Control al primului ministru Dacian Cioloş a mers miercuri, 21 septembrie, la sediul CE Oltenia. Oficialii au verificat, printre altele, finanţarea acordată de compania energetică Clubului Sportiv Pandurii Târgu Jiu, dar și modul în care s-a făcut achiziția de către CE Oltenia a Termocentralei Chișcani de la Brăila.

Oficialii de la București i-au luat ca din oală pe mai-marii CE Oltenia, care nu se așteptau să primească vizita Corpului de Control al primului ministru Dacian Cioloș. Cei din conducerea companiei au vorbit despre vizita acestora la sediul principal al companiei, dar evaziv. "Este Corpul de Control al primului ministru. Sunt mai multe discuții. Unul dintre motive este Pandurii Târgu Jiu, se verifică cum au folosiți banii pe care i-a dat Complexul Oltenia din 2012 până astăzi", a declarat Ionel Ilie, managerul CE Oltenia.
Complexul Energetic Oltenia a alocat anual, în calitate de membru asociat, peste 10 milioane de lei în conturile clubului sportiv local. CE Oltenia a sistat finanţarea Pandurii în urmă cu câteva luni, motivând cu problemele financiare pe care le traversează. Cel care a trebuit să prezinte informaţiile necesare oficialilor din Guvern a fost Laurenţiu Ciobotărică, şeful Diviziei Financiare a CE Oltenia.
Tot în cadrul controlului de miercuri oficialii din Corpul de Control al premierului au verificat și modul în care a fost cumpărată de către CE Oltenia termocentrala Brăila. Unitatea energetică este una total neprofitabilă, având costuri mari, dar oricum nu a produs nimic de când a fost preluată. Unitatea are circa 75 de salariați care asigură permanenţa, la care se mai adaugă și cei ai firmei de pază care asigură perimetrul. Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) a aprobat încă din luna aprilie 2015 valorificarea termocentralei, dar până în prezent nu a fost dat anunţul de valorificare, pentru că, spune conducerea CE Oltenia, nu au fost îndeplinite toate formalităţile impuse de legislație. Șeful CE Oltenia, Ionel Ilie, a declarat în urmă cu câteva luni că în situația în care nu va fi găsit un investitor termocentrala va fi vândută, bucată cu bucată, la fier vechi. CE Oltenia a plătit pentru achiziția Termo Chișcani 8 milioane de lei în tranșe, dar prin această achiziţie s-a stins şi datoria de peste 30 de milioane de lei pentru cărbunele livrat de la CE Oltenia pe care Electrocentrale Grup Brăila o avea de plătit.

Vizualizări: 1,552

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: