Mădălina Crevon cere decont pentru toți candidații CSM

Magistratul gorjean care a intrat în lupta electorală menită să îl propulseze toamna aceasta în Consiliul Superior al Magistraturii solicită șanse egale de expunere a programelor fiecărui candidat, lupta pentru a intra în CSM fiind una cu miză mare.

Mădălina Elena Vladu Crevon s-a adresat Comitetului Electoral Permanent pentru a fi sigură că președinții instanțelor din țară vor primi sarcini concrete în acest sens. În trecut, pe când se numea Mădălina Lungănoiu, gorjeanca a condus Biroul Electoral Județean și a reușit să organizeze alegerile politice din județ fără probleme sau incidente. Acum ea este candidat și este decisă să bată țara în lung și lat pentru a se adresa colegilor pe care speră să îi convingă să o voteze.

Cere bani

Pentru o asemenea muncă e însă nevoie de fonduri, Crevon solicitând decontarea cheltuielilor pe care le presupune deplasarea candidaților și a cazării lor la diversele instanțe din țară, asta pentru ca fiecare să se poate adresa în mod egal alegătorilor, adică judecătorilor din fiecare județ. „Am sesizat Comitetul Electoral Permanent pentru a înainta Plenului CSM solicitarea de a se stabili un program concret sau o modalitate de desfăşurare a campaniei electorale pentru alegerea membrilor CSM, similară celei de la alegerile preliminare, cu convocarea adunărilor generale ale judecătorilor de la fiecare instanţă pentru întâlnirile cu magistraţii, în vederea oferirii fiecărui candidat a şanselor egale de expunere. Am considerat că este necesară stabilirea unor atribuţii concrete în sarcina preşedinţilor de instanţe pentru convocarea adunărilor generale în vederea întâlnirii cu magistraţii candidaţi, aceste aspecte neputând fi lăsate la latitudinea fiecărui candidat. De asemenea, am solicitat ca pentru deplasările la aceste adunări generale, să existe o dispoziţie clară privind posibilitatea decontării cheltuielilor de transport şi cazare efectuate de candidaţi, avându-se în vedere faptul că vor exista deplasări la instanţe din regiuni îndepărtate ale ţării, faţă de localitatea de domiciliu a candidaţilor”, a menționat Crevon pe contul său de Facebook.

Vizualizări: 1,404

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: