Salată de crudități pentru revenirea după sărbători

După mesele copioase de sărbători este bine ca organismul să aibă parte de mâncăruri mai ușoare. Printre recomandările specialiștilor în nutriție se numără salata de țelină cu morcovi și măr.

Această salată poate fi servită simplă, cu un dressing delicios din iaurt, maioneză și chiar și usturoi pentru cei care agreează gustul. Este o rețetă simplă, ieftină, sănătoasă dar și oșor de pregătit.

Poate fi servită la orice masă și pe post de aperitiv fiind o salată revigorantă.

Ingrediente

    O ţelină mică sau jumătate de ţelină mare.

    4 morcovi de dimensiune medie

    3 mere verzi sau roși de dimensiune medie

    zeama de la 2 lămâi de dimensiune medie

    3 linguri de maioneză

    o linguriţă de sare

    un praf de piper

Mod de preparare:

Se curăţă morcovii şi ţelina și se dau prin răzătoare prin găurile mari. Peste ţelina, morcovii şi merele rase se adaugă sarea, piperul, zeama de lămâie şi maioneza. Se amestecă bine şi se poate servi. Dacă agreați salatele cu usturoi puteți face un sos de usturoi cu maioneză pe care să-l adăugați.

Vizualizări: 4,283

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: