Ciprian Florescu, incompatibil din cauza lui Călinoiu

Situaţie de tot râsul în Consiliul Judeţean Gorj, pe final de mandat al aleşilor locali. Ion Călinoiu a revenit în funcţia de preşedinte prin decizie a instanţei, dar adjunctul lui Ciprian Florescu a devenit între timp incompatibil. Asta pentru că a ocupat simultan funcţia de preşedinte şi pe cea de vicepreşedinte al CJ Gorj, deşi trebuia să opteze în termen de 15 zile pentru una dintre ele. Consilierul judeţean Dan Vîlceanu este cel care va cere încetarea mandatului lui Ciprian Florescu.

Copreşedintele PNL Gorj, Dan Vâlceanu, spune că responsabil de această incompatibilitate ar fi Ion Călinoiu. „Domnul Călinoiu nu a făcut altceva decât să îşi atragă toţi colegii în incompatibilitate. Ciprian Florescu a ocupat şi funcţia de preşedinte, şi pe cea de vicepreşedinte pentru că trebuia să ţină locul cald pentru Călinoiu. Călinoiu l-a pus în situaţia de a fi şi el incompatibil. I-a tras pe toţi după el. Domnul Ciprian Florescu, după ce a fost ales preşedinte, trebuia să aleagă, în 15 zile, calitatea sau funcţia pe care doreşte să o ocupe: ori pe cea de preşedinte, ori pe cea de vicepreşedinte. Acest lucru nu s-a întâmplat. Din punctul meu de vedere, chestia asta se rezolvă prin organele Prefecturii, dar mă rog. Să lăsăm juriştii să facă ce trebuie făcut, dar din punctul meu de vedere, eu cred că trebuie emis ordin pentru încetarea mandatului. Este o situaţie clară de incompatibilitate”, a declarat Dan Vâlceanu, liderul liberalilor gorjeni.
Florescu: „Este doar un subiect de presă!”
Aparent încrezător în juriştii Consiliului Judeţean, Ciprian Florescu mizează pe faptul că specialiştii i-ar fi comunicat starea de incompatibilitate, dacă aceasta ar exista. „Am auzit de asta încă de aseară (n.r. luni). Nu am ce să comentez. Ideea este că adversarii noştri politici văd incompatibilităţi şi conflicte de interese peste tot în jurul lor. În spatele meu, în spatele preşedintelui Consiliului Judeţean a existat întotdeauna o armată de profesionişti şi mă refer aici la aparatul de lucru. Dacă ar fi sesizat o stare de incompatibilitate, cu siguranţă mi-ar fi adus la cunoştinţă sau s-ar fi făcut toate demersurile ca ea să nu existe. Nu văd de ce trebuia să optez, atât timp cât, printr-o hotărâre de Consiliu Judeţean, prin care eu deveneam preşedintele acestei instituţii, era clar că produce efect şi în ceea ce priveşte renunţarea la funcţia de vicepreşedinte. Sunt interpretări personale ale legilor”, a precizat Ciprian Florescu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj. Că Florescu nu a renunţat „automat” la funcţia de vicepreşedinte o demonstrează faptul că ieri a revenit pe funcţie.

Vizualizări: 4,532

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: