Circa 150 de locuri de muncă la Târgu Cărbunești

Vești bune pentru gorjeni, în special pentru locuitorii din Târgu-Cărbunești. Un investitor român va deschide aici o fabrică de BCA-uri și va crea aproximativ 150 de locuri de muncă. Primăria din Târgu-Cărbunești a emis deja autorizația pentru construirea fabricii care cel mai probabil își va deschide porțile anul viitor.

Fabrica se va întinde pe 10 hectare de teren în Târgu-Cărbunești și deja a început construcția acesteia. „Este vorba de o firmă românească, ”Soceram” se numește, care produce BCA-uri. Construcția fabricii va costa 2.000.000 de euro și dotarea acesteia va costa 5.000.000 de euro. Din ce am discutat cu investitorii, echipamentele sunt aduse din Germania și sunt de ultimă generație”, a precizat primarul din Târgu-Cărbunești, Dănuț Birău.

Cel mai probabil, prima producție la fabrica din Târgu-Cărbunești se va face peste aproximativ un an. ”Construirea fabricii se va face repede, numai că va dura ceva până vin echipamentele și se tehnologizează fabrica. Din ce am înțeles eu, în toamna viitoare va fi deschisă. Pe noi ne bucură foarte mult, pentru că se vor crea aproximativ 150 de locuri de muncă”, a mai spus Dănuț Birău.

Construirea fabricii de BCA-uri la Târgu-Cărbunești a adus la bugetul local până în acest moment suma e 85.000 de lei.

Vizualizări: 3,587

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: