Pîrvulescu (FNME): Dacă va fi o iarnă grea, nu știu cum vom trece

Sindicaliștii din Complexul Energetic Oltenia se roagă să nu vină o iarnă prea grea pentru că se tem că producătorul de energie nu va putea repeta istoria de acum trei ani când temperaturile au scăzut până la minus 10 grade în primele două luni de iarnă. „Dacă va fi o iarnă grea, nu știu cum vom trece”, spune sindicalistul Dumitru Pîrvulescu.

Președintele Federației Naționale Mine Energie, Dumitru Pîrvulescu, este de părere că producătorul de energie nu va putea depăși o iarnă la fel de grea precum cea din 2017. Și asta din cauza lipsei de investiții din sistem. „S-a făcut prea puțin în ultimii ani și societatea își conservă toate rezervele pentru o eventuală iarnă grea. Dacă va fi o iarnă grea, ca ianuarie, februarie 2017, nu știu cum vom trece două luni de iarnă, cu minus 10 grade”, a spus Pîrvulescu, la Gorj TV.

De neînțeles pentru sindicalist este și importul mare de energie din această perioadă: “E o rezultantă a ce nu s-a făcut în sistemul energetic în ultimii 10 ani. Faptul că suntem într-o perioadă când consumul nu e foarte mare, undeva la 7.600 de MWh și importăm peste 2000 de mw. Asta nu ar fi totul, dar importăm când prețul pe PZU trece de 320 de lei, ceea ce dă de gândit. Nu cred că agenții economici din piață nu ar fi vândut la aceste prețuri, inclusiv Complexul Energetic Oltenia”.

Zilele trecute, Daniel Burlan, directorul companiei, a dat asigurări că nu vor fi probleme cu asigurarea stocurilor de cărbune pentru perioada rece. La începutul lunii viitoare, în depozitele companiei ar trebui să fie 850 de mii de tone de lignit. Burlan a declarat că deja, stocurile sunt de 900 de mii de tone.

Vizualizări: 2,015

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: