Când ar putea fi deblocate fronturile de lucru în cariere

Oficialii Complexului Energetic Oltenia vin cu vești bune. La începutul anului viitor, nu vom mai vorbi de fronturi de lucru blocate. În prezent, aproape toate carierele de cărbune au fronturile de lucru blocate, nu pot înainta excavatoarele, dar administrația companiei a dat asigurări că lucrurile se vor rezolva până la 1 ianuarie. Cele mai mari probleme sunt la Roșia, Pinoasa și Jilț Nord.

Previziunea a fost făcută de Gore Popescu, membru în Directoratul Complexului Energetic Oltenia. Acesta a explicat, la Tele3, că va fi cărbune până la finalul anului și că aproape toate fronturile de lucru vor fi deblocate de la începutul anului viitor: „O să avem cărbune. O să asigurăm termocentralele cu cărbune până la finalul anului. Greutăți am întâmpinat. Aproape toate carierele au avut fronturile de lucru blocate. Sunt spre rezolvare absolut toate dosarele de expropriere. Sunt în lucru. Unele la noi, altele la ministere. La 1 ianurie, cam toate carierele vor avea toate fronturile de lucru de blocate”.

Probleme mari din acest punct de vedere sunt în Roșia, Pinoasa și Jilț Nord.  „Avem probleme la Roșia. Încă nu s-a finalizat cu dosarul de scoatere din fondul forestier. Trebuie să apară hotărâre de Guvern. Probleme sunt și la Pinoasa. Documentația merge spre ministere și începe procesul de avizare și emiterea hotărârii de Guvern. Avem ceva probleme mai serioase la Jilț Nord, unde trebuie să intrăm într-o negociere directă cu proprietarii. Sunt trei proprietari de case. Negocierile merg foarte greu. Facem tot ce e posibil pentru a realiza toate aceste exproprieri pentru a avea fronturile de lucru asigurate. Spre 1 ianuarie, toate carierele vor fi rezolvate din punctul acesta de vedere”, a mai spus Gore Popescu.

Din cauza lipsei fronturilor de cărbune, aproape jumătate din excavatoarele companiei nu funcționează în acest moment. 

Vizualizări: 2,279

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: