Circa 200 de necalificaţi în Spitalul Judeţean Târgu Jiu

Din cei aproximativ 1200 de angajaţi ai Spitalului Judeţean Târgu Jiu, circa 200 de persoane nu au nici un fel de calificare. În cazul unor viitoare externalizări ale unor servicii, acestea ar putea rămâne pe drumuri. Pentru a evita o astfel de situaţie, Consiliul Judeţean Gorj lucrează la un proiect prin intermediul căruia să fie îmbunătăţit nivelul de pregătire al personalului. 

Aproximativ 200 de necalificaţi sunt angajaţi ai Spitalului Judeţean Târgu Jiu. Aceştia lucrează în cadrul sectoarelor curăţenie şi bucătărie. În cazul externalizării acestor servicii, oamenii ar putea rămâne pe drumuri. “În momentul de faţă, la Spitalul Judeţean avem angajaţi 186 de necalificaţi, peste 800 personal mediu şi 177 de medici. Persoanele fără nici un fel de calificare lucrează ca muncitori la bucătărie şi curăţenie. Dacă pe viitor se va decide o externalizare a acestor servicii oamenii şi-ar putea pierde locurile de muncă în condiţiile în care nu vor fi preluaţi de firmele specializate”, a declarat Cristina Căliman, directorul medical al Spitalului Judeţean Târgu Jiu.

Pentru a se evita o astfel de situaţie, Consiliul Judeţean Gorj intenţionează să elaboreze un proiect prin intermediul căruia să poată fi calificaţi muncitorii din spital. “În această perioadă pregătim un proiect care presupune îmbunătăţirea nivelului de pregătire al personalului Spitalului Judeţean. Prin intermediul acestuia intenţionăm să calificăm aproximativ 200 de angajaţi necalificaţi”, a declarat Ionel Dobre, manager public al Consiliului Judeţean Gorj.

PERSPECTIVE

Conducerea Spitalului Judeţean Târgu Jiu spune că un astfel de proiect va avea rezultate întrucât foarte multe persoane necesită îngrijiri la domiciliu. “Foarte multe persoane au nevoie de îngrijiri la domiciliu şi ar fi un lucru extraordinar dacă am reuşi să avem persoane specializate în acest sens. Personalul care va fi calificat prin intermediul proiectului va putea găsi mai uşor un loc de muncă inclusiv în cadrul spitalului”, a mai precizat Cristina Căliman.

Vizualizări: 129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: