Circa 200 de posturi de directori de şcoli, scoase la concurs

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj a scos la concurs 120 de posturi de directori şi alte peste 50 de posturi de directori adjuncţi. Pe lângă şcoli, grădiniţe şi licee, mai sunt organizate concursuri şi pentru conducerea unor instituţii aflate în subordinea ISJ. Dosarele candidaţilor vor fi depuse electronic, în perioada 13 septembrie-2 octombrie, urmând ca proba scrisă să aibă loc pe data de 12 octombrie.

Directorii unităţilor de învăţământ vor fi numiţi în funcţii în urma unui concurs, începând din această toamnă. Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj a anunţat examene la 120 de unităţi de învăţământ pentru ocuparea posturilor de directori. La circa jumătate dintre acestea vor fi organizate concursuri şi pentru ocuparea posturilor de directori adjuncţi. Pe lângă şcoli, grădiniţe şi licee, se mai organizează concursuri şi pentru conducerea unor instituţii aflate în subordinea ISJ. Este vorba despre: Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională; Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă; Clubul Şcolar Sportiv; Şcoala Postliceală „Carol Davila” Târgu Jiu; Şcoala Postliceală „Hipocrate” Târgu Jiu; Şcoala Postliceală Sanitară „Hipocrate” Motru şi Şcoala Postliceală Sanitară „Omenia” Târgu Jiu. Printre condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească persoanele ce doresc să se înscrie la concurs pentru ocuparea funcţiei de director sau director adjunct se numără: să fie titulare în învăţământ; să fie membre ale corpului naţional de experţi; precum şi să nu fi fost sancţionate disciplinar în ultimii patru ani anteriori desfăşurării concursului. Candidaţii la funcţiile de directori de şcoli trebuie să-şi depună dosarele, în format electronic, în perioada 13 septembrie-2 octombrie. Proba scrisă va avea loc în data de 12 octombrie, urmând ca probele de interviu şi evaluare a curriculum-ului vitae să se desfăşoare în perioada 17 octombrie - 17 noiembrie.

BIBLIOGRAFIE

Metodologia de concurs, bibliografia-cadru pentru concurs, fişele posturilor pentru director şi director-adjunct, lista funcţiilor vacante şi lista documentelor necesare înscrierii la concurs se afişează la sediul şi pe site-ul inspectoratului şcolar.

Vizualizări: 2,085

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: