Tronsonul Rovinari-Sadu, recepţionat după 9 ani

Modernizarea DN 66, pe tronsonul Rovinari-Bumbeşti Jiu, este aproape de finalizare. Potrivit conducerii Secţiei Drumuri Naţionale Târgu Jiu, acest tronson va fi recepţionat în câteva săptămâni. Directorul Ion Tudor spune că în primăvara anului viitor se va putea vorbi şi finalizarea tronsonului Bumbeşti Jiu- Petroşani. Cert este că restricţiile de pe Defileul Jiului vor fi ridicate începând cu data de 15 septembrie.

Drumul dintre Rovinari şi Bumbeşti Jiu a fost, în sfârşit, asfaltat după ce timp de nouă ani şoferii au fost nevoiţi să-şi strice autoturismele prin gropi. „S-a turnat ultimul strat de asfalt pe tronsonul Rovinari- Târgu Jiu- Bumbeşti Jiu, urmează să facem marcajul şi semnalizarea rutieră. Se mai lucrează la plantări, au fost şi nişte solicitări din partea unor cetăţeni care mai vor nişte căi de acces la porţi, dar drumul efectiv este gata”, a declarat Ion Tudor, şeful Secţiei Drumuri Naţionale Târgu Jiu. Lucrările de reabilitare a DN 66, pe tronsonul Rovinari- Bumbeşti Jiu, au început, scriptic, la 10 august 2007. În primii şapte ani, nu s-a reabilitat mai mult de 1-2% din  drum, dar statul român a plătit milioane de euro la diverse firme. Contractul a fost câştigat, iniţial, de firma maghiară Vegypszer, pentru suma de 25,7 milioane de euro. Deşi au efectuat mai puţin de 5% din lucrări, ungurii au încasat milioane de euro, după care a fost reziliat contractul, a urmat o nouă licitaţie, iar lucrările au fost încredinţate firmei spaniole Comsa Sau. „Nu mai contează de cât timp au început lucrările, important este că sunt aproape de finalizare. Timp de 7 ani nu ne-am ocupat noi de drum, acum sunt premise ca în această toamnă să facem recepţia. Cel mai important este că a alocat banii un guvern, iar următorul guvern a susţinut în continuare finanţarea lucrărilor respective”, a declarat Ion Tudor. 

Defileul Jiului redeschis circulaţiei

Conducerea Secţiei Naţionale de Drumuri Târgu Jiu spune că mai este mult de lucru pe Defileul Jiului. Potrivit lui Ion Tudor, abia anul viitor se poate vorbi de finalizarea tronsonului dintre Bumbeşti Jiu şi Petroşani. „Pe tronsonul Bumbeşti Jiu - Petroşani este mult mai mult de muncă, este de făcut parcarea mare, sunt podurile, dar şi acolo avem deja asfalt nou pe porţiunea dalelor. Ar mai fi cam trei kilometri de asfaltat, de finalizare vorbim la anul”, a declarat Ion Tudor. Acesta a mai precizat că, peste o săptămână, se va ridica restricţia de pe Defileu. „Începând cu data de 15 septembrie se ridică restricţia privind închiderea drumului, dar se va circula în regim de şantier, cu semafoare, piloţi şi dirijare. În momentul de faţă, circulaţia este închisă între orele 9.00 şi 18.00”, a menţionat Tudor.

Vizualizări: 1,783

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: