Circulaţia a fost deviată! Drumul din Motru rămâne în curtea lui Mănescu

Legea din România continuă să şocheze. Ieri prezentam situaţia unui motrean care a fost nevoit să-şi îngrădească proprietatea, pentru a trage un semnal de alarmă şi a face autorităţile să-i dea pământul. Lucrurile sunt însă complicate dat fiind că Mihai Mănescu deţine o parte dintr-un drum. Ieri omul a rămas şi fără gard şi s-a ales şi cu dosar penal. Motreanul spune că nu se lasă intimidat şi va construi un gard rezistent, care să nu mai fie doborât cu una cu două. Circulaţia a fost deviată pe strada Prelungirea Macului.

Gardul improvizat cu care Mihai Mănescu şi-a împrejmuit proprietatea a fost pus la pământ. Proprietarul spune că nu ştie cine exact cine a făcut acest lucru deoarece în acel moment se afla în altă parte a municipiului, dar intuieşte că au fost oameni trimişi de primarul Dorin Hanu. Terenul îi aparţine ca urmare a deciziei irevocabile a instanţei. Bărbatul vrea teren în altă parte, însă primarul Dorin Hanu refuză. Bărbatul însă nu se lasă cu una, cu două şi a pus deja muncitorii să construiască un nou gard pe porţiunea de teren cu pricina, de data această însă, plasă de sârmă, în speranţa că nu va mai fi doborât aşa uşor.

Mihai Mănescu mai spune că deşi ar accepta variante de schimb, nimeni nu l-a contactat. “Nimeni nu a venit să stea de vorbă cu mine, cred că primarul a trimis pe cineva de ne-a dărâmat gardul ăla de acolo care a fost o improvizaţie, am trimis oameni să facă un gard de plasă de sârmă. M-a oprit poliţia şi mi-a zis că mi-a făcut dosar penal, le-am zis că nu au de ce pentru că am actele în regulă, doar le-au văzut şi mă tot cheamă să dau declaraţii. Noi nu vrem să luăm strada noi ne-am îngrădit proprietatea şi vrem alt tern în schimb, la care domnul primar nu vrea să accepte. Noi nu vrem în centrul oraşului, aşa cam cum e al nostru, vrem la să ne dea la ieşire spre Târgu Jiu., dar acolo vrea dânsul să mai pună pe un anume Cernica, o cunoştinţă de a lui, care l-ar ajuta în campanile electorale”, a declarat Mihai Mănescu, proprietarul terenului.

Dosar penal

Pentru că şi-a împrejmuit proprietatea cu un gard improvizat fără autorizaţie de construcţie şi a blocat circulaţia rutieră în zonă, Mihai Mănescu s-a ales cu dosar penal. “Poliţiştii au întocmit pe numele bărbatului, acte premergătoare sub aspectul comiterii infracţiunilor de blocare cu intenţie a drumului public şi amplasare a unor construcţii sau panouri în zona drumului public, fără autorizaţie de construcţie eliberată în condiţiile legii, fapte prevăzute de O.U.G. nr. 195/2002, republicată, privind circulaţia pe drumurile publice, urmând ca la finalizarea cercetărilor, dosarul să fie înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Motru cu propuneri prevăzute de Codul de procedură penală”, a declarat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj.

BLOCAJ

Potrivit IPJ Gorj, situaţia în zonă este monitorizată de poliţişti, circulaţia spre micro-cartierul de locuinţe Ştiucani făcându-se pe str. Calea Tismanei şi pe str. Glogoveanu.

SOLICITARE

Primarul Hanu a declarat ieri că va încerca să obţină o ordonanţă prezidenţială în acest caz. Şeful din Motru a mai spus că Mănescu a cerut un teren în centru şi nu i-l poate da. Este vorba despre aproximativ 100 mp.  

Galerie foto


Vizualizări: 204

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: