Drum blocat în Motru! Un proprietar revendică o bucată de drum

Circulaţia pe strada Prelungirea Macului a fost dată peste cap ieri după ce un locuitor şi-a îngrădit proprietatea. Proprietarul n-a primit înţelegere de la primărie pentru a-i acorda teren în altă zonă şi omul şi-a făcut dreptate blocând astfel circulaţia autovehiculelor pe aproximativ 500 de metri, până va reuşi să ajungă la o înţelegere cu autorităţile locale.

Mihai Mănescu este proprietar al unei suprafeţe de peste 1600 de metri pătraţi, teren care este traversat de strada Prelungirea Macului. Omul spune că este proprietar de drept al terenului moştenit de la bunicii săi. În anul 2000, primăria Motru a construit un drum pe ternul său. Mihai Mănescu a acţionat în instanţă primăria şi a avut câştig de cauză. A încercat în nenumărate rânduri să cadă la înţelegere cu autorităţile locale pentru a-i ceda teren în altă zonă. Cum nu a reuşit să ajungă la un consens cu conducerea municipiului, bărbatul şi-a însuşit porţiunea de drum care străbate terenul său, îngrădind-o cu un gard, împiedicând în acest fel ca vreun autovehicul să mai treacă pe acea porţiune. „Avem un titlu de proprietate, părinţii mei, eu sunt fiul şi am procură generală şi am avut o proprietate din 1904 în acest titlu, la care primăria cam prin 2000 a făcut o stradă. Nu au arătat acte, nici acte cadastrale în instanţă că eu am mers la ei pe cale amiabilă să ne înţelegem să ni se dea în schimb o altă suprafaţă şi cei de acolo nu au vrut să mă ia în calcul. Am fost la domn primar şi mi-a zis că pot să merg să blochez strada că nu e greşeala lui, e greşeala primului primar, nu a vrut să mă ia în calcul. A zis să merg să trag gard, o fi zis că mă sperie şi că nu merg să-mi pun gard. Şi eu am mers acolo, am pus gardul.”, a declarat Mihai Mănescu, proprietarul terenului.

Hanu: „Voi încerca să obţin ordonanţă prezidenţială”

Primarul municipiului Motru, Dorin Hanu, ştie că nu mai are ce să facă în această situaţie dat fiind faptul că Mihai Mănescu are hotărâre judecătorească executorie şi irevocabilă de punere în posesie. În acest caz, edilul spune că va încerca să obţină o ordonanţă prezidenţială pentru a rezolva această problemă. „Este o hotărâre judecătorească, este vorba de un teren care leagă Ştiucani de municipiul Motru. Voi încerca să obţin o ordonanţă  prezidenţială pentru anularea hotărârii judecătoreşti. Nu le-am dat alt teren la schimb pentru că mi-au solicitat teren în centrul oraşului, voiau o suprafaţă dublă faţă de a lor şi nu aveam cum să fiu de acord cu acest lucru, s-ar crea un prejudiciu periculos”, a declarat primarul din Motru, Dorin Hanu.

NU CEDEAZĂ

Mihai Mănescu spune că va ţine drumul blocat atâta timp cât va fi nevoie, până va ajunge la o înţelegere cu autorităţile locale. ”Nu vreau să scot drumul, am cerut să ni se dea în schimb o altă suprafaţă, nu vor să ajungem la o înţelegere. Au ei monopolul lor în oraş, dacă nu îmi dau teren în altă parte voi continua să ţin drumul blocat, nu cedez”, a precizat Mihai Mănescu.

Vizualizări: 210

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: