Managerii complexurilor energetice, evaluaţi de parlamentari

O echipă de 15 parlamentari vor analiza situaţia managerilor desemnaţi să conducă companiile de stat. Asta a anunţat directorul general al Complexului Energetic Turceni, Octavian Graure. CE Turceni este primul complex despre care s-a vorbit că va avea management privat. Graure nu se simte ameninţat, ci din contră, spune că unitatea pe care o conduce merge din ce în ce mai bine, fapt recunoscut şi de reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional.

Dacă iniţial era vorba că echipa de conducere a companiilor de stat va fi numită de o comisie, se pare că s-a revenit asupra deciziei şi sarcina le-a fost dată parlamentarilor noştri. Cel puţin asta spune Octavian Graure, directorul general al CE Turceni, că s-ar fi discutat în cadrul ultimelor întâlniri cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional. „Iniţial s-a spus că o să fie o echipă de conducere numită de o comisie, acum am înţeles că s-a revenit asupra deciziei şi s-ar constitui o echipă de 10-15 parlamentari care vor analiza situaţia celor care vor fi desemnaţi să conducă unitatea”, a declarat Octavian Graure.

Profit de 800 de miliarde

Conducerea companiei susţine că în cadrul ultimelor discuţii cu FMI ce au avut loc pe 25 iulie, situaţia economică a unităţii a fost chiar lăudată. Numai că nu s-a vorbit nimic de scoaterea de sub jugul monitorizării sau al privatizării. „Situaţia este una favorabilă. Vreau să vă spun că în primele şase luni ale anului 2011 avem un profit de 800 de miliarde, un profit destul de bun. Pot să vă spun că nu ne-au spus nimic de monitorizare, dacă mai e sau nu mai e, nici de privatizare nu s-a pus problema”, a adăugat şeful CE Turceni.

Comisiile din Ministerul Economiei îşi spun cuvântul

Deputaţii de Gorj nu ştiu prea bine despre ce este vorba cu atât mai mult cu cât întreaga operaţiune este coordonată de Ministerul Economiei. Cel mai probabil, spun deputaţii, din comisa de evaluare vor face parte în primul rând senatorii şi deputaţii care sunt membri ai comisiilor de minister. „Întregul proces este coordonat de Ministerul Economiei. Sigur că poate fi vorba ca în comisia de selecţie a managerilor să fie şi senatori şi deputaţi care fac parte din comisia de industrie, din comisia buget-finanţe sau alte comisii ale Ministerului Economiei. Ei vor trebui să verifice indicatorii de performanţă şi activitatea managerilor”, a declarat Vasile Popeangă, deputat PSD.

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: