Concedieri în Poliţie. Oamenii legii au picat testele. Vezi cine!

La nivelul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj a început evaluarea poliţiştilor în vederea disponibilizările care vor fi făcute până la 1 octombrie. Până în prezent nu au luat examenul patru poliţişti. Printre aceştia se numără subofiţerul Aurel Leuştean căruia i-a fost incendiată maşina în urmă cu ceva timp şi subinspectorul de la Motru Ionuţ Pigui, care în februarie a provocat un accident de circulaţie în urma căruia un coleg de-al lui tot şi-a pierdut viaţa. Din Gorj trebuie să plece acasă 26 de poliţişti, iar soarta celor care au picat examenul depinde de poliţişti care ar putea ieşi la pensie sau de locurile vacante în alte judeţe.

Până la 1 octombrie se hotărăşte soarta poliţiştilor din judeţul Gorj. În acest val de disponibilizări ar trebui să plece acasă 26 de poliţişti, care nu promovează evaluările care tocmai au început. Singura şansă ca cei care pică examenul să rămână în poliţie ar fi ca cei care îndeplinesc condiţiile de pensionare să părăsească posturile.

Poliţiştii cu probleme au picat testarea

Până acum au picat testarea patru poliţişti. Este vorba de agentul  Vasile Dudău de la Poliţia Ţicleni, Marius Giura de la Biroul Poliţiei Rutiere, cunoscut pentru purtare abuzivă,  subofiţerul Aurel Leuştean de la Serviciul Poliţiei Rutiere căruia i-a fost incendiat autoturismul în urmă cu două luni, dar care este cunoscut pentru infracţiunile şi contravenţiile depistate şi subinspectorul Ionuţ Pigui de la Poliţia Motru care în luna februarie a provocat un accident rutier în urma căruia un coleg de-al lui de serviciu a murit pe loc şi pentru care este cercetata pentru ucidere din culpă. Pigui a mai avut pe numele său un dosar penal în care este acuzat de fals în declaraţii, el fiind reclamat pentru o serie de inadvertenţe existente în declaraţiile sale de avere din ultimii ani. “ Nu s-a terminat încă perioada de evaluare. Până acum nu au promovat examenul patru poliţişti. Acum suntem în plin proces de evaluare”, spune Ion Buculea, liderul sindicatului SNNPC.

 „Cei care vor pleca vor face acest lucru de la 1 octombrie. Mai au o şansă să rămână în sistem dacă se pensionează cei care îndeplinesc aceste condiţii, acum vorbim ipotetic. În felul acesta vor pleca mai puţini poliţişti tineri acasă”

Ion Buculea, liderul sindicatului SNNPC

Galerie foto


Vizualizări: 366

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: