Circulaţie oprită miercurea prin Defileu

Zi grea ieri pentru sute de şoferi care au avut drum prin Defileul Jiului. Aceştia au fost traşi pe dreapta pentru câteva ore din cauza lucrărilor hidrotehnice care se desfăşoară în zonă, lucru care, evident, i-a deranjat şi i-a încurcat enorm pentru că tot programul le-a fost dat peste cap, aşa cum se întâmplă de fiecare dată.

Muncitorii care construiesc noua hidrocentrală şi care produc explozii controlate în stânci au cerut oprirea traficului între orele 10-16, spre nemulţumirea celor prinşi pe picior greşit. Conducătorii auto au fost nevoiţi să aştepte ori la intrarea în Defileul Jiului, dinspre Petroşani, ori de la Lainici sau la câţiva kilometri înspre ieşirea din coridorul muntos, acolo unde se efectuau, de fapt, lucrările. „Venim de la Lupeni şi mergem la Sadu, dar pe unde să mai trecem. Acum stăm şi aşteptăm că dacă o luăm pe la Deva, pe Vâlcea, tot diseară ajungem acasă şi mai cheltuim şi o groază de bani pe benzină. Nu ne-a spus nimeni dinainte că trebuie să ne grăbim că se opreşte circulaţia, dar, acum, ce să-i mai facem, stăm să vedem când ne-or da drumul”, spunea un bărbat din Bumbeşti-Jiu care avea o Dacie plină cu saci de haine second-hand.

Poliţiştii din Aninoasa au instituit filtre la intrarea în Defileu şi i-au obligat pe şoferi să se întoarcă din drum sau să viziteze oraşele din Valea Jiului, pentru a evita formarea unor cozi kilometrice. Unii şoferi au preferat să traverseze muntele spre Voineasa, deşi au ocolit foarte mult pentru a ajunge la Râmnicu Vâlcea sau Târgu Jiu. Cei mai supăraţi au fost cei prinşi chiar în Defileu şi care au fost nevoiţi să aştepte până la deblocarea circulaţiei, indiferent de urgenţele pe care le aveau. Şoferii au comentat între ei situaţia creată şi s-au plâns de proasta semnalizare şi mediatizare a blocării traficului, mai ales pe partea din judeţul Gorj. „La Târgu Jiu nu e urmă de afiş sau de panou, ceva, care să ne dea de gândit că nu mai putem circula. Nu am văzut pe niciunde nimic, nici prin presă, nici pe la radio sau televizor, nimic, nimic, şi acum trebuie să mai ajung şi cu mama la spital la Timişoara. Plecarăm din Dolj şi ziserăm că pe aici e mai scurt, dar dacă ştiam o luam noi tot pe Severin şi nu mai aveam atâtea probleme, deşi am înţeles că şi pe acolo se tot lucrează”, spunea un şofer însoţit de o doamnă pe scaunul din dreapta faţă.

Muncitorii care au închis circulaţia au anunţat că situaţia se va repeta miercurea viitoare, când, dacă vremea va mai permite, vor fi dinamitate ultimele stânci pe anul acesta. Lucrările respective au început din 2004, iar în ultimii ani a devenit aproape o obişnuinţă ca traficul să fie blocat miercurea pentru câteva ore. Circulaţia trebuie închisă pentru ca angajaţii firmei de construcţii să poată să cureţe carosabilul de pietrele şi bolovanii căzuţi pe carosabil în urma denotărilor controlate.

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: