Cireşi înfloriţi la Tismana

Zilele calde de la acest început de toamnă au determinat înflorirea cireşilor la Tismana, în judeţul Gorj. Pe paginile de socializare au apărut astfel de imagini din satul Pocruia. Nu este prima dată când se întâmplă asta, iar specialiştii în pomicultură au o explicaţie.

„Cireşul şi caisul prima dată înfloresc şi apoi se produce dezvoltarea aparatului foliar. Soiurile timpurii şi extra-timpurii sunt predispuse în anii cu un climat exagerat de cald şi cu toamnă prelungită şi care dezvoltă până la 33 de grade să îşi deschidă încă o dată buchetele de mai. Formaţiunile de rod, respectiv buchetele de mai, repornesc în vegetaţie, producându-se cel de-al doilea înflorit. În momentul în care ele sunt super excitate de temperaturile ridicate, pleacă din nou să înflorească. Doar buchetele mult mai dense nu reuşesc să se deschidă şi astfel înfloresc în primăvară. De menţionat este faptul că acest pom nu va face roade în această toamnă, perioada este scurtă şi fecundarea nu se mai produce”, a explicat un inginer de specialitate.

Sunt şi oameni care susţin că astfel de fenomene aduc ghinion şi că prevestesc o recoltă mică pentru anul următor. (A.A.)

Vizualizări: 802

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: