Șofer Transloc: Toate troleele trebuie casate. Transportăm oameni, nu fiare!

Șoferii Transloc, societatea care asigură transportul în comun în Târgu Jiu, sunt nemulţumiţi şi spun că nu este zi să nu se defecteze câte un troleibuz. Ultimul incident de acest gen s-a produs la sfârşitul săptămânii, când un troleu a fost tras pe dreapta din cauza unei avarii la sistemul electronic. Șoferii spun că toate autovehiculele vechi ar trebui casate şi cer noi mijloace de transport în comun.

Vasile Brânzan, şofer şi lider sindical la Transloc, a avut vineri, 14 septembrie, ghinionul ca troleul pe care îl conducea să se defecteze chiar în sensul giratoriu de la Liceul cu Program Sportiv din Târgu Jiu. Circulaţia în zonă s-a blocat preţ de zece minute, angajatul Transloc abia reuşind să tragă troleul pe dreapta. Din cauza avariei, călătorii au aşteptat în staţii pentru a circula pe traseul 9Mai - Artego.

Vasile Brânzan spune că se confruntă zilnic cu astfel de probleme. A explicat că toate troleibuzele au o vechime de peste 20 de ani, iar piese de schimb nu se mai găsesc. În aceste condiţii, şoferii cer noi mijloace de transport în comun. „Cedează pentru că are 24 de ani această maşină şi nu mai există piese, mai ales pe partea electronică, nu ai de unde să le mai iei. Și în fiecare zi sunt probleme cu aceste maşini. La cum stau lucrurile acum, pe proiectele depuse de primărie, dacă vor veni maşinile în 2020-2021... Ce facem noi, că nu mai avem cu ce circula. Singura variantă, planul B, Primăria Târgu Jiu, pentru anul viitor, în primul trimestru, să prevadă în buget pentru Transloc o sumă de 2-3 milioane de euro, să luăm maşini, să putem circula. Altfel, numai de blocăm circulaţia. Suntem de râsul lumii prin oraş! Toate troleele trebuie casate. Maşina mea are 700.000 de km efectuaţi. Păi, ce facem? Transportăm oameni, nu fiare la Rovinari”, a declarat Vasile Brânzan.

Autorităţile locale vorbesc de două proiecte depuse spre finanţare pentru achiziţia de noi mijloace de transport în comun. „Din bugetul local, niciodată nu o să pot decât să cârpesc. Știu condiţiile în care lucrează, însă vestea cea mai bună este că ambele proiecte, cel de 8 milioane de euro, pentru dotare cu mijloace de transport moderne, şi cel de 21 de milioane de euro, sunt în fază finală. Adică până la sfârşitul anului deja se încheie contractele pentru cele două proiecte”, a comentat Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu.

Vizualizări: 1,281

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: