Investiţii pentru copiii şi tinerii din Bengeşti Ciocadia

Cei aproape 200 de copii care învaţă la Şcoala Gimnazială Bălceşti din comuna gorjeană Bengeşti Ciocadia au parte de mai bune condiţii. Administraţia locală a alocat fondurile necesare pentru înfiinţarea unui grup sanitar în interiorul unităţii de învăţământ. De asemenea, în curând vor demara lucrările de amenajare a unei noi baze sportive în comună.

Lucrările de amenajare a unui grup sanitar în incinta Şcolii Gimnaziale Bălceşti sunt în curs de finalizare. Administraţia locală a alocat, din bugetul local, 70.000 de lei pentru realizarea acestei investiţii. La unitatea de învăţământ din satul Bălceşti studiază 180 de copii.

„La şcoala de la Bălceşti aveam grupurile sociale ca pe vremuri, în fundul curţii. Am reuşit de-am făcut şi acolo un grup social în interior. Cred că până la 1 octombrie facem recepţia lucrării şi copiii o să aibă grup modern, aşa cum au şi copiii de la şcoala din Bengeşti. Aş vrea să mulţumesc directorului şcolii, care s-a ocupat în mod deosebit. Omul acesta, toată vara a stat în unitate. Şcoala arată excepţional”, a declarat Victor Geogia, primarul comunei Bengeşti Ciocadia.

Şi investiţiile pentru tinerii din localitate continuă la Bengeşti Ciocadia. Autorităţile locale au iniţiat demersurile pentru amenajarea unui teren de sport, cu covor sintetic, în satul Ciocadia. Primăria pune la bătaie aproximativ 260.000 de lei pentru această nouă bază sportivă. Acesta va fi cel de-al doilea teren de sport cu covor sintetic din comună. Primul a fost realizat în satul Bengeşti. Terenul sintetic de la Ciocadia va fi folosit de cel puţin 100 de tineri, spune primarul Victor Geogia. „Construim un teren de minifotbal în satul Ciocadia, acolo sunt foarte mulţi tineri. Mereu şi-au manifestat dorinţa să aibă un teren al lor de minifotbal, să nu mai meargă la Novaci. Am discutat cu o firmă care face recepţia la Albeni, la o lucrare, să vină în localitate, să vadă amplasamentul, astfel încât să demarăm procedura de achiziţie, achiziţie simplă. Puteam să demarăm mai demult, însă legislaţia e de vină. Stai cu lunile să iei un aviz şi trece timpul”, a explicat primarul Geogia.

Autorităţile locale speră ca lucrările de amenajare a noii baze sportive să fie încheiate în luna octombrie.

Vizualizări: 1,377

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: