Un cartier din Târgu Jiu, o mare groapă de gunoi

Cartierul Panduraşul din Târgu Jiu a redevenit o groapă de gunoi. Tot felul de resturi încă zac înşirate pe câmp, spre disperarea municipalităţii care abia face faţă. Acţiuni de ecologizare au loc în fiecare lună acolo, dar mereu reapar gunoaiele. Cea mai recentă acţiune de curăţare a început sâmbătă şi va dura până la sfârşitul acestei săptămâni din cauza cantităţii mari de gunoaie.

Zona este una cunoscută autorităţilor, însă orice măsură ar lua nu pot descuraja poluarea acesteia. Sunt terenuri neîngrădite, iar acolo sunt aruncate gunoaiele. Comunitatea de etnie romă ar arunca hainele chiar pe câmp, este suspiciunea autorităţilor. „În apropiere locuiesc cetăţeni de etnie romă şi credem că de aici provin şi aceste gunoaie. Sunt multe haine aruncate. Aceste terenuri sunt proprietăţi private. Legislaţia de gestionare a deşeurilor obligă proprietarii de teren să facă această acţiune de salubrizare, deşi nu ei sunt cei care abandonează deşeurile. Noi vom încerca să stabilim un set de măsuri cu Primăria Târgu Jiu astfel încât să nu ne mai întâlnim cu acest fenomen”, a explicat Gheorghe Sanda, comisarul şef al Gărzii de Mediu Gorj.

 „Lipsă de civilizaţie”

Târgujienii rămân pur şi simplu oripilaţi când trec prin zonă. „Lipsă de civilizaţie! Şi nu doar în această zonă. Peste tot, prin oraş, e plin de gunoaie de tot felul. Acolo, chiar lângă case, să meargă să le arunce, e ruşinos, dar la noi se obişnuieşte. Aruncăm gunoaiele pe unde vrem, pe râuri, pe marginea drumului”, a spus un târgujian. „Ar trebui să fie urmăriţi şi amendaţi. Cred că dacă îi amendează drastic pe cei care aruncă gunoaie, data viitoare nu mai fac aşa. Doar cu sancţiuni mai aspre putem să rezolvăm această problemă pentru că întâlnim gunoaie la tot pasul, aruncate pur şi simplu la voia întâmplării”, a fost părerea unui alt târgujian.

Primăria Târgu Jiu a trimis din nou un utilaj să strângă gunoaiele, după care vor fi duse la depozitul ecologic de la marginea oraşului. „Este o acţiune care a demarat sâmbătă, odată cu marcarea Zilei Curăţeniei. Noi vom continua această acţiune de ecologizare până la sfârşitul acestei săptămâni. Cred că va fi timp suficient să se strângă toate gunoaiele din zonă şi de pe lângă calea ferată. Din păcate, este o zonă unde apar gunoaie mereu chiar şi după acţiunile noastre de ecologizare”, a explicat Anamaria Ianc, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu.

AMENZI

Poliţiştii locali patrulează prin cartier, însă nu prind mereu persoanele care aruncă gunoaiele pe câmp. „Nu de puţine ori, poliţiştii locali au identificat mai multe persoane în timp ce aruncau gunoaiele în zonă. Numai în cartierul Panduraşul, în acest an, au fost aplicate şase sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 2.300 de lei”, a spus Alexandra Petriţa, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Târgu Jiu.

Vizualizări: 1,293

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: