Cîțu are o veste extraordinară. Bă, ești prost?

Când un politician dă din groapă în groapă, înseamnă că e consiliat prost și nu se prinde. Sau e pur și simplu prost, asta în cazul în care nu are consilieri.

Premierul Florin Cîțu mă gândesc că face parte din prima categorie. Nu este zi în care să nu facă o gafă majoră. Marți, a făcut o declarație de presă de câteva minute, în care ne-a dat o veste extraordinară. România are o creștere economică de 13%. Dar felul în care a spus-o e interesant, de parcă felia de pâine a fiecăruia dintre noi a crescut cu 13%. "Dragi români, v-am promis veşti extraordinare din economie - 13% creştere economică. Sună bine, nu? Mai ales că economiile au suferit mari lovituri în aceşti ani. În 2020, pentru a salva economia, am propus o serie de măsuri precum IMM Invest, reeaşalonarea datoriilor, amânarea ratelor la bancă. Am promis că economia va avea o revenire rapidă, o revenire în V. Am lucrat din greu şi am reuşit. Vă mulţumesc vouă, românilor. Nu aş fi reuşit fără voi”, a spus Cîțu. Și nu părea beat.

Florin Cîțu pare tipul de politician care pierde contactul cu realitatea atunci când ajunge la putere. Și nici nu e de mirare, câtă vreme cu câteva ore înainte de declarație a apărut un document semnat de 67 de lideri ai PNL, în care aceștia susțineau că “Florin Cîțu este singurul lider capabil să guverneze România, cel puțin până în 2024”. Să te cheme Rareș Bogdan sau Nicolae Ciucă și să semnezi așa ceva, înseamnă că nu te respecți ca politician.

Vremea politicienilor providențiali a trecut. Oricare dintre cei trei parlamentari ai PNL Gorj, de exemplu, ar conduce guvernul măcar la fel de bine ca Florin Cîțu. Doar că ar gafa mai puțin, ar vorbi mai bine, unii ar fi mai asumați.

Unii l-au întrebat pe Cîțu dacă s-a drogat. Alții vor să-l întrebe dacă a avut relații homosexuale. Eu l-aș întreba doar dacă e prost. Pentru că altfel nu îmi explic cum, într-o țară în care zeci de mii de firme sunt blocate din cauză că nu își încasează banii de la primării pe lucrări, într-o țară în care milioane de români trăiesc din salariul minim, într-o țară în care sute de mii de copii se culcă flămânzi, el apare la televizor, aproape sfidător, și ne spune că ne este bine, pentru că el a lucrat mult.

Cîțu a spus recent că nu știe cât costă pâinea, pentru că nu mănâncă pâine. A spus că 1% dintre români câștigă peste trei mii de euro pe lună, ceea ce i se pare extraordinar. Știți bancul ăla cu directorul care mănâncă doi pui, cu muncitorul care nu mănâncă niciunul, dar în medie s-a consumat un pui pe cap de locuitor. Cam așa vede Cîțu creșterea economică, se uită în buzunarul lui, îi place ce vede și vine să se laude la televizor.

Bine, nu este el de vină. Klaus Iohannis i-a băgat în cap că este bun de premier. Păcat de președinte, că merge pe urmele lui Băsescu. Și el a încercat să-și pună blonda la șefia partidului și au eșuat amândoi lamentabil. Cîțu este acum blonda președintelui.

Apropos de cât de deștepți sunt acești politicieni care ne conduc, Rareș Bogdan a mai comis una zilele trecute. A spus că miza alegerilor din PNL o reprezintă gestionarea zecilor de miliarde de euro din PNRR. Bine că vă bateți voi pe bani și noi rămânem cu circul.

Vizualizări: 3,931

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: