Bărbățeii

Câtă încordare în coaliția de guvernare și totul din dorința unora de a demonstra că sunt bărbați.

Să începem cu premierul Florin Cîțu. Nu este un tip impunător, nu îl ajută nici statura, nici vocea, nici ce spune, nici cum spune. Cîțu a intrat, împins de Iohannis, într-o competiție pentru câștigarea șefiei PNL. Asta e miza luptei lui cu pluseriștii, vrea să le demonstreze liberalilor că este bărbat. Cei de la USR aveau propriul guvern în Guvernul României și peneliștii se plângeau ca babele în ședințe, că Năsui face, că Voiculescu drege, iar imaginea proastă o decontează PNL. Ei bine, Cîțu le-a arătat peneliștilor că e bărbat și că merită să fie președintele PNL. Glumesc, desigur. Cîțu este o marionetă a lui Iohannis și este mânat în politică doar de interesul propriu. Nu spun că e băiat prost, dar nu asta i-a adus funcția de premier, ci disponibilitatea lui de a face orice îi cere Iohannis. Orice, oricând și cu orice cost.

Vlad Voiculescu. Între el și Cîțu este o antipatie profundă, de dinainte ca ei să fie colegi în guvern. Dincolo de asta, Voiculescu a avut un mandat slab, cu ezitări, cu lipsă de viziune, lipsă de acțiune și lipsă de asumare. Și ghinion. Dar, și el a vrut să fie bărbat. Făcea declarații de presă la ora la care premierul avea conferință de presă, a avut tot timpul o atitudine sfidătoare, tocmai pe fondul antipatiei. Drept este că și Cîțu i-a făcut dosar penal consilierului lui Vlad Voiculescu. Practic, oamenii ăștia nu au guvernat în aceste luni, doar s-au încordat unii la alții, din credința fiecăruia că este mai bărbat decât celălalt.

Cîțu, dacă era bărbat, convoca șefii coaliției de guvernare, își anunța decizia și o susținea cu argumente, până îi convingea. Chiar de ar fi durat o zi și o noapte. Nu îl chema pe Barna să îi spună că îl dă afară pe Voiculescu, fix la aceeași oră la care informația a fost anunțată în presă. I-a umilit, iar acum șefii USR și PLUS, Dan Barna și Dacian Cioloș, trebuie să ne demonstreze și ei că sunt bărbați. Și vor să demonstreze asta cerând capul lui Cîțu.

Îl suspectez pe Barna că este puțin pe mână cu Cîțu, că are și el meciurile lui cocoșești cu Cioloș. O să hau-hau toți pe la televiziuni până luni, dar apoi Iohannis, Cîțu și Barna o să ajungă la concluzia că țara trebuie salvată și vor continua guvernarea.

Cred că până la urmă doar Iohannis va demonstra că e bărbat în ecuația asta, că el, fiind regizorul, și-a dat un rol pozitiv în piesa asta. Oricum, Voiculescu trebuia demis, măcar pe fondul lipsei de încredere a românilor în sistemul sanitar.

Concluzionând, domnilor, aveți o guvernare slabă, incoerentă. Cumva pandemia vă salvează, că ați avut voie să duceți deficitul cât de mult ați vrut. Când nu o să mai vorbim toată ziua despre măști, vaccinuri și paturi la terapie intensivă, când o să ne liniștim puțin, o să aveți multe explicații de dat.

Vizualizări: 4,013

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: