Cîțu, despre prefecții USR: Ar fi normal să plece

Premierul Florin Cîţu spune că nu a luat o decizie cu privire la demiterea prefecţilor şi secretarilor de stat numiţi de USR PLUS. „Când iau o decizie vă anunţ. Mi s-ar părea normal ca, totuşi, dacă nu eşti la guvernare să plece tot aparatul”, a declarat Cîțu, miercuri, la Antena 3.
O ședință de Guvern în cadrul căreia ar urma să fie demiși prefecții și subprefecții USR PLUS este programată pentru joi, la ora 13.00, anunță surse politice.
Premierul a spus de ce se teme dacă prefecții și secretarii de stat vor rămâne în funcții. „O să vă spun teama mea cea mai mare. Şi e o teamă onestă. Dacă rămân, ar însemna să aduc la guvernare AUR şi PSD, pentru că asta e coaliţia azi, AUR, USR şi PSD. Teama este că cei numiţi de USR-PLUS pot reprezenta interesele AUR şi PSD. Niciodată nu o să am guvernare cu ei, aşa că mai bine îi înlătur. Dar momentan nu am luat nicio decizie”, a declarat Cîţu.
USR PLUS are 14 prefecți, inclusiv la Gorj, și 29 de subprefecți. Pentru demiterea lor e necesară o hotărâre de guvern. În ceea ce privește secretarii de stat, aceștia pot fi demiși printr-o decizie a premierului, care se publică în Monitorul Oficial.

Vizualizări: 867

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: