Cîțu face pe antipesedistul și când negociază cu PSD

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, anunţă că nu va face parte din viitorul Executiv şi exclude posibilitatea încheierii unei alianţe cu PSD. ”Congresul din 2021 a fost despre lupta mea cu PSD. Faptul că PSD m-a dat jos pe mine, împreună cu USR, este clar că aici nu există compatibilitate”, a anunțat Florin Cîțu, cu câteva minute înainte de a se întâlni cu președintele PSD, Marcel Ciolacu, la Vila Lac.

Florin Cîţu a anunţat că nu va face parte din viitorul Executiv, dar lucrează împreună cu premierul desemnat pentru conturarea unei majorităţi care să susţine Guvernul.

Întrebat dacă exclude ca, după perioada de tranziţie, PSD şi PNL să intre împreună la guvernare, Cîţu a afirmat: ”Moţiunea, tot Congresul din 2021, a fost despre lupta mea cu PSD. Faptul că PSD m-a dat jos pe mine, împreună cu USR, este clar că aici nu există compatibilitate. În ceea ce priveşte viitorul, PNL are un mesaj foarte clar: noi  suntem aici pentru a implementa liberalismul în România. Ceea ce înseamnă că lucrurile nu sunt compatibile cu ceea ce a spus PSD până acum”.  

 
 
Cîţu a făcut apel la responsabilitate din partea partidelor pentru a depăşi această situaţie dificilă cu un guvern cu puteri depline.  

Declarații de pace au fost făcute și dinspre PSD. ”Acum, mai mult ca oricând, este important să fim împreună. Este un moment crucial, dar sper să încheiem aceste momente de criză - sanitară şi politică - cât mai repede. Cred că este necesară o lună de solidaritate pentru oprirea pandemiei, pentru oprirea deceselor în România, o solidaritate naţională care să implice două lucruri extrem de importante: vaccinarea şi înţelegea faptului că fiecare dintre noi este parte a acestui efort”, a scris, sâmbătă seară, pe Facebook, Alexandru Rafila.  

Vizualizări: 682

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: