Ministrul Economiei a venit la UM Sadu. Ce a transmis la final!

Ministrul Economiei a fost, vineri, la Uzina Mecanică Sadu, unde a stat de vorbă cu câțiva angajați și cam atât. La finalul discuțiilor care s-au întins două ore, Florin Spătaru a transmis ce se știa deja. În conturile uzinei sunt bani care trebuie să fie folosiți cât mai rapid pentru retehnologizarea unității.

Ministrul Economiei a venit în Gorj alături de un secretar de stat din minister. A vrut să vadă stocurile de muniție pe care le are uzina din Gorj, dar și echipamentele foarte vechi cu care este dotată aceasta.

„Dacă vom continua să mergem din inerție și să utilizăm aceleași echipamente, să ne plângem de contracte, nu am făcut nimic. Am spus-o și o repet: industria de apărare are nevoie de investiții inteligente, astfel încât aceste companii să fie competitive. UM Sadu produce,  are comenzi, livrează, ne-au arătat stocurile de muniție pe care le au pregătite pentru a fi livrate și vreau să văd cum putem asigura continuitate, cum putem încheia mai multe contracte într-un preț competitiv”, a declarat Florin Spătaru, ministrul Economiei.

În final, acesta a adăugat că trebuie găsite soluții ca banii pe care îi are uzina în conturi, în acest moment, să se regăsească în investiții și retehnologizări.

„Suntem dependenți de livrarea materiei prime. Vreau să văd dacă lanțurile de aprovizionare funcționează. Dacă putem să ne asigurăm potențialele contracte pe care le vom mai avea. Am vrut să discut foarte mult  și cu oamenii, să văd cum lucrează pentru a ști ce trebuie să facem.  Am discutat mai bine de două ore, pentru că noi, cei de la Ministerul Economiei, avem o abordare pragmatică. Sunt bani în conturile uzinei, iar aceștia trebuie să se regăsească și în investiții și retehnologizări”, a mai spus ministrul.

În prezent, în uzină, sunt echipamente care datează din anii ’40. În conturile societății sunt, de câțiva ani, circa 10 milioane de euro ce ar trebui să fie investiți în retehnologizare. Au găsit oficialii români furnizori chiar în Ucraina, dar birocrația, legislația și, mai apoi, războiul declanșat dincolo de granița noastră au determinat autoritățile de la noi să se reorienteze. 

Vizualizări: 934

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: