Ciurel a dat examen pentru postul de manager privat

Viitorul manager privat al Complexului Energetic Oltenia va fi desemnat în decembrie. Actualul director al companiei, Laurențiu Ciurel, a susținut interviul acum două săptămâni și spune că cea mai mare parte a discuției a fost axată pe privatizarea companiei. Ciurel vrea să fie manager privat chiar dacă susţine că nu mai este nevoie de acest tip de conducere la complex, ca urmare a rezultatelor economice bune ale CEO. Peste o sută de CV-uri au fost depuse pentru conducerea CE Oltenia.

Laurențiu Ciurel a susținut acum două săptămâni interviul pentru a ocupa scaunul de șef la CEO și din ianuarie 2013. Pentru început, Ciurel are o problemă cu titlul de manager privat considerând că funcția ar fi mai degrabă de manager corporatist... Mai mult, Ciurel sugerează că după cifrele prezentate FMI, compania a demonstrat că nu are neapărată nevoie de un manager din afara CEO. Ciurel spune că ideea managerului străin a apărut imediat după ce compania a intrat sub monitorizarea FMI. “După cifrele atât de bune nu mai există cauza pentru a crea aceste posturi, în plus”, a adăugat acesta.

În total, firma Kienbaum a primit peste o sută de CV-uri pentru funcțiile de director executiv și membru în Consiliul de Supraveghere. Ciurel a spus că nu mai știe alți candidați din Gorj.

Privatizarea care s-a convenit… „se inventează”

Ciurel a încercat să explice forma de privatizare care s-a convenit. Trageți singuri concluziile! “Astăzi (n.r- vineri) se fac două săptămâni de la interviu. Am început la ora 12.30 și am terminat la 16.30. Știința privatizării este una din cerințele absolut obligatorii și cea mai mare parte a părții a doua, pentru că a fost în două părți, a fost pe această temă. Însă, privatizarea la care s-a convenit la ora aceasta este o subscriere de capital, prin adăugarea a 15%, se inventează, cu ghilimelele de rigoare, care se pun în vânzare, iar cei care cumpără, varsă niște bani în bugetul companiei, iar 78%, pe care le are statul acum, nu înseamnă că scad 15% și rămâne cu 78 minus 15, ci la 100% se adaugă 15% și se face 78% din cei 115% minus. Deci, statul rămâne tot cu un confort de peste 70% după aportul acesta de capital. Aportul de capital nu înseamnă vânzarea”, a declarat Ciurel.

L-a corectat pe Bălășoiu

Acesta a făcut și o precizare la o declarație făcută de Constantin Bălășoiu, directorul SE Craiova, la o conferință pe teme economice organizată de Ziarul Financiar. Bălășoiu a greșit suma. “Vreau să fac o corecție pentru că sunt absolut convins că dl Bălășoiu nu a putut spune o asemenea enormitate cum a apărut în presă. Că vindem 15% din acțiuni pe 400 de milioane. Domne, este aberant. Noi încercăm să obținem un randament la acțiunile cu care ieșim pe piață prin aport de capital, un randament de 3,5%, iar listarea să ne aducă 190 de milioane. Nu te poți juca așa cu cifrele”, a spus Ciurel. “Eu îl cunosc pe domnul Bălășoiu de 25 de ani. Este unul dintre cei mai buni profesioniști din țara asta și pentru mine faptul că e un colaborator apropiat e un mare avantaj”, a adăugat Ciurel.

Vizualizări: 168

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: