Ciurel a luat în iunie o primă cu multe zerouri

Directorul general al Complexului Energetic Rovinari, Laurenţiu Ciurel, a beneficiat şi el în luna iunie de o primă pentru realizarea indicatorilor de performanţă, însă susţine că aceasta este mult mai mică decât cea primită de omologul său de la CE Turceni. Agenţia Naţională de Integritate s-a autosesizat după ce a aflat din presă că directorul CE Turceni, Dumitru Cristea, a beneficiat de o primă anuală de 1,5 miliarde de lei vechi.

Sindicaliştii de la CE Rovinari care nu îl au la suflet pe directorul general, vorbesc în cazul de faţă de o primă tot de un miliard şi jumătate, directorul general spunând că lucrurile nu stau deloc aşa.

Moşierul şef Laurenţiu Ciurel spune că nu a luat un miliard şi jumătate de lei vechi, deşi recunoaşte că salariul său este cât al lui Dumitru Cristea, deşi şi aici sindicaliştii îl contrazic şi spun că este ceva mai mare, în jurul a 150 de milioane, suma fiindu-ne confirmată şi de membri ai Consiliului de Administraţie al CE Rovinari. Ciurel declară că prima încasată de el este de 372 de milioane de lei vechi, în timp ce directorul general de la CE Turceni, Dumitru Cristea, a primit aproape 1,5 miliarde lei. Cei doi directori au contracte de management similare, însă directorul general de la CE Rovinari afirmă că prima lui a fost mult mai mică. „În contractul de management aveam prevăzut un profit de 300 de miliarde şi am realizat unul de 1000, aproape toţi ceilalţi parametri i-am realizat dublu s-au triplu, dar vă asigur că prima pentru mine nu a fost ca la Turceni de un miliard şi jumătate. Vă dau în scris că este de 372 de milioane de lei, deşi parcă văd că la ziar o să puneţi un 1 în faţă ca să o faceţi mai mare (sic! – n.r.). Aşa au apreciat şefii mei de la AVAS, aşa a fost avizat în Consiliul de Administraţie, aşa a aprobat Adunarea Generală a Acţionarilor, deşi şi eu şi colegul de la Turceni avem aceleaşi salarii, ca în tot sistemul AVAS, de altfel”, a menţionat Ciurel.

Directorul general afirmă că, începând cu anul 2004, inclusiv, toţi predecesorii săi în funcţie au beneficiat de astfel de prime, sumele adăugându-se altor venituri suplimentare, oferite prin prisma postului ocupat. Invidios pe performanţele financiare ale predecesorilor, Ciurel îi dă în gât pe foştii directori, deşi el este cel mai puţin iubit de către sindicalişti dintre toţi managerii generali pe care i-a avut Rovinariul în ultimul deceniu. „Ar fi bună o analiză din aceasta la modul general pentru că eu acum nu sunt nici în CA, nici în AGA, iar cei de dinaintea mea erau şi preşedinţi de consilii de administraţie şi în comisiile de privatizare, de unde mai câştigau nişte zeci de milioane. Eu am salariul de bază, prima dacă realizez indicatorii, şofer la dispoziţie şi telefon”, afirmă Ciurel. Directorul general al CE Rovinari afirmă că nu şi-a depus o declaraţie de avere pe site-ul unităţii întrucât nu i-a cerut nimeni acest lucru, directorii din Societatea Naţională a Lignitului Oltenia sau a Companiei Naţionale a Huilei Petroşani având însă documentele respective prezentate pe paginile de internet ale unităţilor pe care le conduc.

Surse sindicale din cadrul CE Rovinari nu confirmă însă prima „mică” şi susţin că directorul general Laurenţiu Ciurel ar fi beneficiat şi el de o primă de 1,5 miliarde lei vechi, similară cu cea încasată de Dumitru Cristea la CE Turceni. Sindicaliştii susţin că atâta timp cât contractele de management sunt similare şi primele şefilor lor au aceiaşi mărime. „Nu vi se pare mult mai normal ca dacă amândoi au salariile pe care le au, ba mai mult, al lui Ciurel e chiar mai mare decât al lui Cristea, să primească amândoi cel puţin aceiaşi primă pentru că au acelaşi stăpân la Bucureşti. Amândoi sunt la fel de performanţi, nu vedeţi, şi la indicatori şi la prime-”, spun sindicaliştii.

Dumitru Cristea a primit în luna iunie o primă de 1,5 miliarde lei vechi, suma fiind înscrisă în declaraţia de avere a soţiei acestuia, Narcisa Cristea, care este director economic al Primăriei Târgu Jiu. Agenţia Naţională de Integritate a anunţat că va verifica modul în care directorul general al CE Turceni a încasat banii respectivi.

Vizualizări: 97

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: