Ciurel: Avem prea multe cariere şi prea multe termocentrale

Directorul general executiv al Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciurel, cere Guvernului să-i facă o companie mai mică. Ciurel a spus că în CEO sunt multe cariere şi multe termocentrale, dar nu poate hotărî singur să le închidă, iar procedurile sunt greoaie. El a declarat că ar fi nevoie de asumarea de către Guvernul României a unei strategii care să permită redimensionarea activităţii. Acesta a mai spus că şi personalul din companie este excedentar, pentru că este necalificat.

Laurenţiu Ciurel, directorul CE Oltenia, a deschis un nou subiect în ceea ce priveşte restructurarea şi redimensionarea companiei. După tăieri de salarii, transferuri de pe un post pe altul şi inventarea personalului în curs de plasare, directorul vorbeşte despre o strategie care să fie votată în Parlament şi care să permită diminuarea activităţii. „Orice specialist mai mic sau mai mare în minerit observă că noi suntem dimensionaţi pentru o producţie de 30 de milioane de tone, dar piaţă există pentru 20-22 de milioane de tone. Noi nu avem prea mulţi oameni pentru că sunt locuri de muncă descompletate, noi avem prea multe cariere, prea multe termocentrale. Dar în special prea multe cariere. Ori o carieră nu e simplă gaură în pământ ci o investiţie cu o perioadă de creştere şi închidere în urma unui plan de închidere. Nu poate Ciurel sau Directoratul să decidă cu de la sine putere de mâine închidem Roşia. Pentru că nu e o chestie pe care o încui şi pleci acasă. Închiderea unei cariere costă zeci de milioane de lei şi se face pe o perioadă lungă de timp. Dacă statul mi-a dat licenţă şi eu trebuie să plătesc redevenţă şi a prevăzut acea redevenţă în buget eu nu pot să spun mâine: gata, las cele 25 de milioane de tone de acolo neexploatate, că nu mai e nevoie. Asta trebuie să fie parte a unei strategii. O strategie pe termen lung, votată în Parlament, care să fie asumată, poată să ducă la diminuarea activităţii“, a explicat acesta la TV Sud.

Ciurel a mai spus că personalul din CE Oltenia este mult şi... prost. „Este adevărat, avem personal excedentar pentru că nu trebuie să ne mai ferim de cuvinte, este excedentar pentru că este slab calificat. Personalul pe care-l avem. Pe de altă parte, avem nevoie disperată de oameni în funcţii de execuţie şi mai ales în tehnic“, a declarat directorul general al CE Oltenia. 

Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: