Şefa finanţelor din CE Oltenia, demisă de supraveghetori

Maria Scurtu nu mai conduce Divizia Financiară a CE Oltenia. Scurtu a fost revocată de Consiliului de Supraveghere al companiei în urmă cu circa două săptămâni. Gabriel Dumitraşcu, preşedintele Consiliului de Supraveghere, spune că a fost înlăturată de la şefia diviziei pentru că nu pus în aplicare mai multe decizii ale forului de conducere. Surse din cadrul companiei spun că nu s-a conformat acestor cerinţe pentru că nu voia să înfunde puşcăria. 

Înlăturarea Mariei Scurtu din Directoratul CE Oltenia are loc chiar înaintea numirii noilor şefi ai diviziilor CE Oltenia de a căror recrutare s-a ocupat Quest Advisors & Transearch Internaţional. Reprezentanţii Consiliului de Supraveghere spun că au fost ignoraţi de directoarea Diviziei Financiare care nu a dorit să pună în aplicare deciziile luate de forul de conducere. Atribuţiile Mariei Scurtu au fost preluate parţial de Daniel Pităroiu, directorul Direcţia Financiar Contabilitate, spune preşedintele Consiliului de Supraveghere al CE Oltenia. „Au fost motive bine întemeiate. În fapt, dânsa nu a pus în practică, în mod repetat, decizii ale Consiliului de Supraveghere. Nu a făcut nimic ilegal, doar că a tergiversat şi până în momentul de faţă nu a pus în aplicare decizii ale Consiliului de Supraveghere. Practic, ne-a ignorat. Domnul Pităroiu girează acum poziţia, nu neapărat un interimat, a preluat o parte din atribuţii. N-avea rost să numim un CFO provizoriu atâta timp cât suntem în fază finală cu procedura de recrutare”, a declarat Gabriel Dumitraşcu, preşedintele Consiliului de Supraveghere al CE Oltenia.

Contactată telefonic, Maria Scurtu nu a vrut să comenteze referitor la revocarea sa din funcţia de director al diviziei. Prin companie se zvoneşte însă că Scurtu nu mai semnează documente de mai bine de o lună „pentru a nu intra în puşcărie”.

Daniel Pităroiu spune că postul lăsat liber de Maria Scurtu a devenit vacant şi că nu i-a preluat atribuţiile. „Postul e vacant, nu sunt eu. Am rămas ce eram, director la Direcţia Financiar Contabilitate. Nu ştiu de ce a fost revocată doamna Scurtu”, a declarat Daniel Pităroiu.

Când se va cunoaşte componenţa noului Directorat

Şeful Consiliului de Supraveghere al CE Oltenia a mai vorbit şi despre selecţia noului Directorat al complexului. Gabriel Dumitraşcu a precizat că până la sfârşitul anului vor fi numiţi noii directori ai diviziilor din companie: Divizia Minieră, Divizia Energetică, Divizia Financiară şi Divizia Strategii Dezvoltare. „Suntem în fază finală de evaluare. Avem deja o listă foarte scurtă, două persoane pentru fiecare poziţie din Directorat. Noi sperăm că înainte de finalul anului vom avea un Directorat numit”, a mai spus Gabriel Dumitraşcu.

Cert este că Maria Scurtu nu se regăseşte pe lista scurtă a Consiliului de Supraveghere, asta pentru că nu şi-a depus candidatura la acest concurs.

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: