Sindicaliştii lui Ciurel, la uşa lui Călinoiu! Roşca: Am venit la WC!

Liderii de sindicat Adrian Marciuc, Eugen Iovan, Nelu Roşca şi Nicolae Bădiţa au fost convocaţi ieri dimineaţă de preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, cel mai probabil pentru ultimele instrucţiuni înainte de alegeri. Surprinşi de ziarişti la uşa lui Călinoiu, sindicaliştii nu ştiau cum să dea bir cu fugiţii. Primii care au încercat să-i evite pe jurnalişti au fost Nelu Roşca şi Nicolae Bădiţa, care au refuzat să comenteze motivele întâlnirii cu şeful judeţului. Întrebat ce face la Consiliul Judeţean, Roşca a spus că el a venit la WC!!! La rândul lor, Adrian Marciuc şi Eugen Iovan au încercat să se dezică de acţiunile şi evenimentele politice.

După ce în primul tur sindicaliştii din Federaţia Univers au trimis, în zadar, un comunicat de susţinere a lui Victor Ponta, pentru turul 2 Ion Călinoiu a vrut să se asigure că nu mai pierde voturile minerilor. Sindicaliştii au fost încurcaţi de prezenţa ziariştilor şi nu mai nimereau pe unde să se ascundă, refuzând să comenteze ce fac la uşa lui Călinoiu. Surse din cadrul Complexului Energetic Oltenia spun că întâlnirea cu Ion Călinoiu fusese programată cu o zi înainte, scopul său fiind acela ca liderii de sindicat să-i convingă pe mineri să voteze cu Victor Ponta. Deşi a încercat să se dezică de campania electorală, Marciuc a recunoscut că a făcut anumite recomandări membrilor de sindicat referitoare la alegerile de duminică. „Noi n-avem treabă cu campania, n-avem treabă cu politica. Noi am recomandat membrilor noştri ceea ce am simţit, pentru că până la urmă vedem şi noi ce se întâmplă cu toată economia şi Complexul Energetic Oltenia”, aşa a sunat declaraţia lui Marciuc, smulsă cu greu de ziarişti.

Liderii de sindicat, agenţi electorali

Liderul de sindicat de la Cariera Roşiuţa, Nelu Roşca, a evitat să precizeze motivul pentru care s-a prezentat la şeful judeţului în audienţă. Întrebat de reporterul Pandurul de ce a venit la Consiliul Judeţean, Roşca a spus că „Eu am venit la veceu”. Celălalt sindicalist din Motru, Nicolae Bădiţa de la Cariera Lupoaia, nu a vrut să spună dacă Ion Călinoiu i-a cerut să meargă în campanie pentru Ponta, dar a mărturisit că-l susţine candidatul PSD în turul II al alegerilor pentru Preşedinţia României. „Nu vreau să comentez acest subiect. Nu am discutat probleme politice. Fiecare dintre noi avem dreptul la o opţiune. Eu personal o să-l votez pe Victor Ponta”, a spus Bădiţa după întâlnirea avută cu Ion Călinoiu. Sindicaliştii care au fost ieri la şeful judeţului i-ar fi promis lui Călinoiu că vor face pe agenţii electorali astfel încât candidatul PSD să primească cât mai multe voturi de la mineri şi energeticieni.

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: