Hidroconstrucţia face eforturi să-şi ţină salariaţii la muncă

Hidroconstrucţia SA mai are în Gorj doar 200 de salariaţi după ce compania a trecut anul acesta printr-o reorganizare drastică, sucursala de la Târgu Jiu devenind doar un punct de lucru. Conducerea companiei spune că pentru moment sunt salvaţi de la şomaj tehnic date fiind lucrările la canalizarea municipiului Târgu Jiu. Şeful punctului de lucru de la Târgu Jiu, Romeo Selişte, a declarat ieri că situaţia grea prin care trece compania are la bază întreruperea lucrărilor de către Hidroelectrica în Gorj.

Compania Hidroconstrucţia face eforturi sporite pentru a-şi ţine salariaţii în muncă, cunoscut fiind faptul că aproape în fiecare an, salariaţii intrau pe perioada iernii în şomaj tehnic. Anul acesta compania are de muncă după ce Hidroconstrucţia a câştigat licitaţia de realizare a sistemului de canalizare a municipiului Târgu Jiu. Şeful punctului de lucru de la Târgu Jiu, Romeo Selişte, a declarat că Hidroelectrica este răspunzătoare de situaţia dificilă prin care trece compania. „Asta este situaţia creată de Hidroelectrica, a întrerupt toate lucrările din Gorj, dar şi conducerea politică de la nivelul judeţului care nu a făcut niciun efort pentru continuarea acestor lucrări. Hidroelectrica are şef cu 50.000 de euro pe lună salariu, de asta ne aflăm în situaţia asta”, a declarat Romeo Selişte.

Cert este că societatea are de recuperat de la Hidroelectrica datorii de zeci de milioane de lei pentru lucrări efectuate, dar nedecontate. La sfârşitul anului trecut, Hidroconstrucţia a câştigat licitaţia privind realizarea sistemului de canalizare a municipiului Târgu Jiu, o investiţie în valoare de aproape 40 de milioane de euro. Acesta este motivul pentru care angajaţii Hidroconstrucţia lucrează de zor pe toate străzile municipiului.

REORGANIZARE

Hidroconstrucţia mai are în Gorj doar 200 de salariaţi, inclusiv personal TESA. Romeo Selişte este în prezent directorul comercial al Hidroconstrucţia-Râul Mare cu sediul la Deva, judeţul Hunedoara. Directorul general al Hidroconstrucţia este Ioan Radu, sucursala de la Târgu Jiu devenind un simplu punct de lucru.

Vizualizări: 486

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: