Ciurel dă raportul în faţa supraveghetorilor

Directorul general al CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, s-a prezentat ieri în faţa membrilor Consiliului de Supraveghere. Şedinţa a avut loc la Bucureşti, iar Ciurel a trebuit să prezinte rezultatele economice la şase luni ale firmei.

Potrivit execuţiei bugetului de venituri şi cheltuieli, prognoza la început de an era ca fiecare salariat să câştige în medie suma de 4.661 lei brut. Când s-a tras linie la şase luni s-a constatat că venitul mediu lunar a fost de 4.058 lei. Asta pentru că salariile au scăzut în medie cu 9% faţă de cele negociate, iar bonusurile cu 35%, după cum rezultă din execuţia BVC la şase luni. Şi mai grav este că CE Oltenia a realizat pe primele şase luni ale anului doar 20% din cheltuielile pentru investiţii programate în 2013. În plus, pentru că vânzările de energie sunt mici, s-a decis rectificarea negativă a bugetului companiei.

Şeful Consiliului de Supraveghere, Gabriel Dumitraşcu, a declarat acum câteva zile că directorul Ciurel va trebui să explice cifrele din buget. Surse spun că, deşi nu şi-a atins indicatorii din planul de management, Ciurel nu va fi sancţionat, deoarece rezultatele pot fi explicate prin reducerea consumului de energie şi gradul mare de hidraulicitate.

Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: