Ciurel economiseşte 15 lei la tonă prin 2.000 de concedieri

Directorul general al CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, spune că din costul megawattului 54% reprezintă cheltuieli cu munca vie, „un procent infernal cu care nu ar fi trebuit să fiu de acord nici măcar o zi“. Astfel, doar prin 2.000 de concedieri costul de producţie scade cu 15 lei, iar la 3.000 reducerile vor fi şi mai mari.

Reducerile de personal vor fi reflectate în costul tonei de cărbune şi a unui megawatt produs la CE Oltenia, spune directorul producătorului de energie. „Am ajuns la concluzia că este bine să facem, să menţinem veniturile de anul trecut, să facem 3.000 de concedieri. Ei, în momentul în care 2.000 de oameni îmi dispăreau aproape 15 lei pe tona de cărbune se ieftineşte. Nu mai plăteşti salarii la nişte active toxice, care nu-ţi produc nimic“.

Directorul a împrăştiat prin cariere fluturaşi prin care anunţă salariaţii că le taie doar 3% din venituri, nu aproape 40%. El mai spune că greva generală, ultima variantă a sindicatelor, ar putea închide definitiv nişte cariere. „Greva generală nu e posibilă. Trebuie să menţii 30% din capacitate în funcţiune. Cum în armată nu poate fi grevă şi aici e cam la fel, un sistem militarizat. (...) Problema este că nu e nicio ameninţare, sunt cariere bune şi cariere proaste, o eventuală oprire pe o zi sau două te duce cu gândul dacă merită să o mai porneşti“, a explicat directorul CE Oltenia.

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: