Staţiunea Pomicolă din Drăgoieni, executată silit de Fisc

Circa 2 milioane de lei are de plătit Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare Horticolă din Drăgoieni către bugetul statului. Pentru că unitatea se confruntă cu mari probleme financiare, iar debitele cresc de la o zi la alta, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Gorj a scos la vânzare mai multe bunuri din patrimoniul unităţii pentru a mai recupera din restanţe.

Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare Horticolă este executată silit de către Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Gorj, urmare a sumelor neachitate la timp către bugetul statului, aferente impozitului pe salarii, TVA, etc. Astfel, în data de 23 februarie vor fi vândute prin licitaţie trei bunuri din patrimoniul unităţii, este vorba de o remorcă agricolă basculabilă, o remorcă cisternă şi un cazan aburi tip ABA. Valoarea acestora a fost estimată la circa 8500 lei.

Directorul staţiunii, Ion Călinoiu, spune că suma datorată la stat este cu mult mai mare însă numai astfel de bunuri pot fi executate silit, pentru că terenurile şi clădirile unităţii ţin de domeniul public al statului şi nu pot fi vândute în contul debitelor. „Avem circa 2 milioane datorie la bugetul statului. Acum Finanţele scot la vânzare nişte bunuri casate, reformate, nu se mai folosesc de câţiva ani. N-am reuşit să ne revenim, am făcut demersuri pe la Ministerul Finanţelor şi Ministerul Agriculturii, avem promisiuni, aşteptăm să vedem ce se va întâmpla. Alte bunuri n-am pierdut, nu pot să le execute, că e domeniul public. Nu pot să vândă că e instituţie publică”, a declarat directorul staţiunii, Ion Călinoiu. 

La Staţiunea de cercetare  de la Drăgoieni mai prestează activitate 20 de salariaţi. De câţiva ani personalul primeşte salariul fragmentat, spune directorul, în funcţie de încasări. „La timp nu se dau salariile, dar le-am dat în fiecare lună, când am avut. Nu s-au acordat întregi de vreo doi ani. E problema asta că în urma retrocedărilor foarte mulţi salariaţi au plecat şi au rămas cu salarii restante şi trebuie să le dăm şi lor. Şi luna asta le-am dat cam un salariu şi jumătate, chiar două, am primit nişte subvenţii de APIA şi aşa am reuşit. Avem să mai dăm cam 200 mii lei. Aşa am reuşit să mai dăm şi din salarii, să luăm îngrăşăminte, să ne achităm utilităţile”, a precizat Călinoiu.

Vizualizări: 274

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: