ITM: Complexul Oltenia, vinovat pentru moartea lui Tudor Burducea

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj a finalizat ancheta privind moartea angajatului CEO din luna ianuarie a acestui an. Tudor Burducea lucra în cadrul Complexului Energetic Oltenia, sucursala Turceni, când o masă de cărbune îngheţat s-a prăbuşit peste el, iar bărbatul a decedat pe loc. Inspectorii de muncă au decis că responsabilă de moartea bărbatului se face compania energetică pe motiv că a încălcat prevederile legii sănătăţii şi securităţii în muncă. CE Oltenia a fost sancţionat cu 21.000 lei.

Complexul Energetic Oltenia a fost amendat de Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj în cazul decesului angajatului Tudor Burducea. Inspectorii de Muncă au precizat că CEO nu a întocmit instrucţiuni proprii pentru lucrători cu privire la modul de lucru în cazul în care cărbunele este îngheţat şi nu a asigurat cunoaşterea de către toţi lucrătorii a măsurilor prevăzute în instrucţiunile existente. Prin urmare, CEO a primit trei sancţiuni, în valoare totală de 21.000 lei pentru încălcarea prevederilor legii privind sănătatea şi securitatea în muncă. „Pe lângă sancţiune, am dispus Complexului Energetic Oltenia şase măsuri pentru prevenirea altor evenimente cu termen de raportare a realizării în 30 de zile de la data primirii procesului verbal de cercetare”, a declarat Gheorghiţă Cusma, purtătorul de cuvânt al ITM Gorj.

Mort prin asfixiere

Tudor Burducea, de 55 ani, lucra în cadrul Termocentralei Turceni de peste 30 de ani și mai avea puţin până să iasă la pensie. Era căsătorit şi avea doi copii. Din raportul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj reiese faptul că bărbatul a avut parte de o moarte extrem de violentă. „Victima a pătruns prin partea de jos a vagonului pentru a continua curăţirea de cărbune rămas îngheţat pe pereţii interiori, moment în care o masă compactă de cărbune s-a desprins şi a alunecat pe partea înclinată a vagonului. În cădere, angajatul CEO a fost surprins între masa de cărbune şi oblonul vagonului, în zona toracică. A rezultat o moarte violentă, survenită prin comprimarea toracelui şi asfixiere mecanică”, se arată în raport.

Vizualizări: 183

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: