Ciurel era „bolnav“ la conferinţa de presă

Fostul director general Laurenţiu Ciurel era în concendiu medical atunci când a organizat o conferinţă de presă pentru a critica noii şefi ai Complexului Energetic Rovinari. Acesta a apărut atunci alături de Ion Răuţ, actualul purtător de cuvânt al PNL Gorj şi fost şef de personal la Complexul Energetic Turceni. Actualul director general Gheorghe Daviţoiu confirmă faptul că predecesorul său nu a mai trecut pe la unitate de când a fost schimbat din funcţie. De altfel, Daviţoiu spune că toţi directorii care şi-au pierdut posturile pe care le-au avut în perioada lui Ciurel sunt în concedii medicale sau de odihnă, toţi îmbolnăvindu-se brusc. Aceştia nu au ieşit însă la rampă cu declaraţii războinice, aşa cum a făcut fostul lor şef. Interesant este că fostul moşier a ajuns să participe la conferinţe de presă în timp ce, teoretic, este în medical, lucru pe care l-au criticat susţinătorii săi atunci când cei care îl criticau în vremea guvernării liberale figurau şi ei, eventual, în medicale.

Ciurel a declarat în conferinţa de presă pe care a susţinut-o în perioada de concediu medical că actuala echipă conduce prost complexul energetic. Acesta a spus chiar că în vară complexul va avea lacătul şi crucea pe el, afirmaţii pe care directorul general Gheorghe Daviţoiu le contestă în mod categoric şi pentru că ar fi medic şi i-ar pune un diagnostic predecesorului său, ci pentru că asta o arată cifrele din rapoartele economice ale complexului. Actualul şef de la Rovinari spune că, în comparaţie cu aceiaşi perioadă de anul trecut, când în fruntea complexului era Ciurel, unitatea a realizat în ianuarie şi februarie o producţie mai mare de energie. În plus, Daviţoiu spune că profitul despre care Ciurel a vorbit tot timpul nu există, situaţia economică a unităţii nefiind atât de prosperă pe cât o prezenta fostul director general în ultimul an. Actualul director general susţine că, probabil, de aceea şi predecesorul său vorbeşte despre lacăte şi cruci la Rovinari întrucât ştie situaţia reală a unităţii.

Daviţoiu mai are însă de dat multe explicaţii, deşi nu se prea pricepe la ele, lucru pe care l-a remarcat până şi Ciurel, care înaintea conferinţei sale de presă a scăpat porumbelul, spunând că actualul general „nu ştie să-şi vândă marfa”, afirmaţie care sigur nu se referea la preţul mic cu care este dat uneori megawatt-ul produs la Rovinari. De altfel, actualul director general l-a menţinut în funcţia de purtător de cuvânt pe Leonard Filip, care, culmea, a fost pus în funcţia respectivă de Laurenţiu Ciurel după o intensă colaborare electorală cu PNL Gorj şi cu Dan Ilie Morega.

Filip nu s-a făcut remarcat prin comunicate de presă, ci, mai degrabă, prin prostioarele debitate despre „agenţii FBI” în recentul scandal în care chiar Ciurel a recunoscut că a făcut afaceri cu firma americanului care a susţinut că a dat mită la Rovinari pentru încheierea unor contracte.

Vizualizări: 115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: