„Prefectul” Adi Tudor şi-a intrat în pâine

Consilierul local Adrian Tudor a devenit oficial de ieri şef de cabinet al prefectului Ion Florescu. Teoretic, el ocupă funcţia pe care s-a aflat Nicoleta Popescu, „secretara lui Banţa”, iar practic, tânărul politician este considerat ca fiind „prefectul din umbră”, fiind cunoscut pentru tenacitatea şi dinamismul de care a dat dovadă până acum, cel puţin în campaniile electorale trecute, unde, în ultimul deceniu a fost campion la lipit afişe.

În mod ciudat, legea stabileşte că prefectul trebuie să fie apolitic, Adrian Tudor nefiind pregătit pentru un „asemenea pas”, mai ales că, politicienii oricum nu renunţă uşor la simpatiile pentru partidele din care provin. Noul şef de cabinet declară nu este incompatibil nici cu postul de consilier municipal. Acesta afirmă că nu este obligat să îşi dea demisia din postul de ales local, noua sa funcţie de la Prefectură bazându-se pe un contract individual de muncă al cărui sfârşit coincide cu finalul mandatului prefectului. Prefectura are însă  obligaţia legală de a verifica legalitatea actelor adoptate de Consiliul Local, deci inclusiv a actelor pe care Adrian Tudor le votează în calitate de consilier municipal la Târgu Jiu. Chestiunea respectivă este însă, în fond, una a partidelor politice, mai ales a partenerilor de guvernare care nu se înţeleg la nivel de judeţ, Tudor fiind unul dintre social-democraţii care toamna trecută a militat cu putere împotriva PDL şi, implicit a muncii depuse de Liviu Andrei şi Marcel Romanescu, viitori subprefecţi portocalii care vor trebui să facă echipă în câteva zile cu tânărul social-democrat.

Primele decizii

Tudor este fiul şefului Poliţiei Comunitare Târgu Jiu şi finul primarului municipiului, Florin Cârciumaru, care este şi liderul PSD Gorj. Actualul şef de cabinet de la Prefectură a mai avut colaborări anterioare cu Ion Florescu, fiind şeful de cabinet al acestuia în perioada în care prefectul era senator PSD de Gorj. Noul şef de cabinet de la Prefectură a avut deja ieri de luat primele decizii administrative, problemele constatate de Tudor fiind vechi, dar nerezolvate de fosta echipă care se laudă cu tot felul de realizări. „Am cerut mai multă atenţie la aspectul în care arată clădirea, la curăţenie, în primul rând. Am discutat cu domnul prefect şi problema sutelor de oameni care vin şi aşteaptă în curtea interioară pentru a le veni rândul la examinarea pentru permisul auto. Acolo e mereu îmbulzeală, spaţiul nu e suficient şi trebuie să facem ceva. Mai sunt şi acele materiale plastice care sunt aruncate de săptămâni bune tot în curtea interioară şi care provin de la nu ştiu ce renovări de birouri şi cu care, de asemenea, trebuie să facem ceva. Mă întreba cineva dacă sunt reciclabile, ca să fie refolosite, dar oricum trebuie să facem curăţenie pe acolo şi veţi vedea că lucrurile se vor schimba”, menţiona ieri „prefectul din umbră”.

Se conturează echipa, Banţa fiind încă prefect pe net

Noul cabinet al prefectului Ion Florescu include cinci persoane, dintre care trei posturi sunt libere. În afară de Adrian Tudor, Florescu a luat-o în rândurile colaboratorilor săi pe jurnalista Oana Soare, care este noul purtător de cuvânt al Prefecturii. Aceasta îi urmează în funcţie Claudiei Pârvan, care a părăsit postul odată cu Victor Banţa. Noul prefect nu a apucat încă să o schimbe din funcţie pe Nicoleta Popescu, secretara pe care Banţa a adus-o cu el la Prefectură după ce a fost instalat pe post. Aceasta va rămâne în continuare salariată a Prefecturii întrucât, între timp, a dat concurs şi şi-a rezervat un post în cadrul instituţiei. Schimbarea pare că se face greoi şi pe site-ul instituţiei, chiar dacă fotografia lui Victor Banţa a dispărut de pe pagina de internet a Prefecturii, aici mai putând fi întâlnit însă mesajul pe care fostul prefect îl adresa vizitatorilor. Site-ul instituţiei încă nu îl afişează pe Ion Florescu în calitate de reprezentant al Guvernului în teritoriu, pe pagina respectivă de internet nefigurând, de fapt, nimeni la rubrica prefect. Mesajul anterior de întâmpinare din partea lui Banţa este în continuare postat pe site-ul în cauză. Acolo se regăsesc şi materialele cu laudele şi realizările pe care fostul prefect consideră că le-a avut în cele 11 luni de mandat, mult mai multe laude şi realizări fiind prezentate acum de Banţa pe blogul personal. Acesta a postat acolo un lung bilanţ pe care şi l-a făcut la final de mandat, iar comentariile postate de cititori sunt dintre cele mai favorabile. Fostul prefect este lăudat pentru profesionalismul şi demnitatea cu care şi-a făcut treaba, numărul de accesări fiind însă mult prea redus pentru ca opiniile respective să poată fi considerate relevante.

Vizualizări: 159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: