Ciurel, interceptat când se lăuda cu un câștig de un milion de euro

Lipsa unui raport de expertiză ţine în loc procesul foştilor şefi din Complexul Energetic Oltenia.

La sfârşitul lunii iunie 2018, CE Oltenia a introdus o acţiune în răspundere patrimonială împotriva fostului director Laurenţiu Ciurel şi a echipei sale de conducere, formată din Ion Petroniu, Daniel Antonie, Aurel Medinţu, Mirela Vîlceanu, Ionel Ilie, Carmen Ninu, Constantin Ştefan şi Gheorghe Copaci.

La un an distanţă, procesul s-a împotmolit, asta după ce instanţa a cerut efectuarea unei expertize contabile în cauză. Lipsa raportului a amânat cauza deja de trei ori, procesul urmând să se reia la toamnă, după vacanţa judecătorească.

Un control ANAF a stabilit o pagubă adusă CE Oltenia de circa 700.000 de euro în urma contractului încheiat cu firma VITOL, pentru achiziţionarea a peste 1,7 milioane de certificate de carbon. Inspectorii de la Fisc au constatat că s-a plătit un preţ mai mare decât cel de pe bursă, astfel că a dispus recuperarea banilor de la persoanele care au parafat tranzacţia. Pentru acest contract, Ciurel a fost reclamat inclusiv la DNA. „Având vreo 7 luni telefonul interceptat, am fost ascultat când mă lăudam că am câștigat la afacerea asta cel puțin un milion de euro. Norocul că procurorii până la urmă au înțeles, era vorba de CEO, nu de mine, dar gura mea păcătoasă… S-a dat clasare, constatându-se că am achiziționat practic la preț mai mic decât mi-a dat statul din PNI, în teorie «cel mai mic preț posibil»”, a scris Ciurel, pe blogul său, despre acest contract.

Rămâne de văzut cum se va încheia acest litigiu, ţinând cont că societatea a pierdut mai multe procese îndreptate împotriva foştilor directori.

Vizualizări: 3,517

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: